Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза във вечерното си обръщение,

...
Президентът на Украйна Владимир Зеленски каза във вечерното си обръщение,
Коментари Харесай

Зеленски: 50 страни се събират в Малта на форум за мир в Украйна

Президентът на Украйна Владимир Зеленски сподели във вечерното си послание, че повече от 50 страни по света ще вземат присъединяване в срещата на върха за мирното разрешаване на войната в Украйна, която ще се организира в Малта идната седмица.

Това заяви съветската редакция на Би Би Си

По-рано Малта одобри настояването на Киев да бъде хазаин на срещата " Формула на мира в Украйна " - тя ще се организира на 28 и 29 октомври.

" Ще бъдат показани видни страни от света - описът на участниците в действителност нараства всеки ден. Очакваме повече от 50 участници ", сподели Зеленски.

Той сподели още, че в събота е провел телефонни диалози с турския президент Реджеп Тайип Ердоган, който е удостоверил присъединяване на страната му в срещата на върха.

Украинската " Формула на мира " беше показана от Зеленски на срещата на Г-20 на 15 ноември 2022 година

Планът се състои от 10 точки и апропо включва евакуиране на съветските войски от цялата интернационално приета територия на Украйна, в това число Крим, наказване на военнопрестъпниците и погашение на компенсации.
 Зеленски провежда в Малта среща по формулата си за мир
Зеленски провежда в Малта среща по формулата си за мир

Той желае консолидиране на интернационалната поддръжка за Украйна

Предишната интернационална среща, отдадена на мирното споразумяване на Украйна, се организира в Джеда при започване на август. На него участваха представители на Украйна, западни страни, както и делегации от разрастващи се страни.

Общо в Джеда дойдоха дипломати от към 40 страни, в това число Съединени американски щати, Китай, Индия, Бразилия, Индонезия, Египет, Мексико, Чили и Замбия.
 Зеленски приказва с Шолц за военната помощ и
Зеленски приказва с Шолц за военната помощ и " пагубните " загуби на Русия

През последните 24 часа украинската войска е унищожила забележителен брой съветска бронетехника и жива мощ

Москва счита за неприемливи изискванията, разисквани от участниците в срещата в Джеда.

Както писа западната преса, в хода на поредност от интернационалните договаряния Украйна и нейните западни съдружници се пробват да убедят разрастващите се страни (които в последно време все по-често се назовават ​​ " световен юг " ) да поддържат формулата за мир на президента Зеленски.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР