Президентът на Украйна се връща в Киев с добра новина,

...
Президентът на Украйна се връща в Киев с добра новина,
Коментари Харесай

Джо Байдън пред Зеленски: Украйна може да пожъне успех на бойното поле с наша помощ

Президентът на Украйна се връща в Киев с добра вест, приказва за основаването на ефикасен въздушен щит

Справедлив мир с Русия изключва взаимни отстъпки със суверенитета и териториалната целокупност на Украйна. Това сподели украинският водач Володимир Зеленски след диалози с американския президент Джо Байдън във Вашингтон, представен от Българска национална телевизия. Домакинът разгласи, че Съединените щати споделят същото виждане на Зеленски - за свободна, самостоятелна, просперираща и сигурна Украйна.

Джо Байдън разгласи нов пакет военна помощ за Украйна в размер на един милиард и 850 милиона $, в това число системи за противовъздушна защита " Пейтриът ". Пакетът включва контракти за доставка на муниции, от които Украйна ще се нуждае през идващите месеци за своите артилерия, танкове и системи за залпов огън.

" Украйна може да пожъне триумф на бойното поле с наша помощ, с помощ от европейските ни и други съдружници. Така в случай че и когато президентът Зеленски е подготвен да договаря с руснаците, той ще може да бъде сполучлив и там, тъй като е победил на бойното поле ", съобщи Джо Байдън.

" Най-силният детайл от новия пакет военна помощ са ракетните системи " Пейтриът ", уточни Володимир Зеленски.

" Това е значима стъпка към основаване на несъмнено въздушно пространство над Украйна и единственият метод да лишим терористичната страна от опцията да нанася удари по нашия енергиен бранш, нашия народ и нашата инфраструктура ", добави той.

Джо Байдън означи, че системите Пейтриът са чисто отбранителни и избира да не влизат в приложимост, за което е нужно Русия да спре нападенията. Американският президент изрази убеденост, че макар идните промени в американския Конгрес след изборите през ноември, помощта за Украйна ще има двупартийна поддръжка.

Украйна е жива и рита, макар Русия, съобщи Володимир Зеленски пред двете камари на Конгреса. Цел на речта му беше да убеди републиканците да продължат финансирането на защитата на страната му.

" Украйна удържа позициите си и в никакъв случай няма да се съобщи ", съобщи Зеленски.

Американската помощ не е щедрост, а инвестиция в световната сигурност, уточни Зеленски. Той подари на законодателите байрак, който е получил от един от бранителите на Бахмут.

Володимир Зеленски сподели, че се връща в Киев с положителни вести, по-специално за подсилване на отбранителната дарба на страната, оповестява украинската осведомителна организация УНiАН. 

" Имаме ясно схващане по какъв начин нашите отбранителни качества ще бъдат засилени през идващите месеци. Не желая да приказвам за това в детайлности през днешния ден, мисля, че разбирате за какво. Но съм доста признателен на президента Байдън ", сподели Зеленски на взаимна среща с президента на Съединени американски щати Джо Байдън конференции.

„ Имаме страхотни вести, които да донесем вкъщи. Президентът Байдън през днешния ден разгласи нов пакет за помощ за Украйна от към 2 милиарда $ и най-мощният детайл от този пакет е Комплексът Patriot - нещо, което доста ще укрепи нашата противовъздушна защита. Това е значима стъпка в основаването на ефикасен въздушен щит за Украйна ", сподели още Володимир Зеленски.
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР