Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че няма да спре

...
Президентът на Украйна Петро Порошенко заяви, че няма да спре
Коментари Харесай

Киев иска Германия да заложи на Украински поток, вместо на Северен поток 2

Президентът на Украйна Петро Порошенко съобщи, че няма да спре да се бори против построяването на газопровода " Северен поток-2 ", предава ТАСС.
" Ние не спряхме нашата битка да спрем строителството, като поканихме немски компании да вземат участие в ръководството на украинската газотранспортна система ", разгласи той на брифинг с немския канцлер Ангела Меркел в Берлин.
В същото време той признава, че към този момент Украйна и Германия виждат по друг метод механизмите за отбрана на украинските ползи.
" Нашето стратегическо партньорство допуска, че можем да обсъждаме всички въпроси и до момента позицията на Германия е да пази Украйна и да подсигурява нейната сигурност ", разяснява Порошенко.
" Но виждаме разнообразни механизми за отбрана на тази сигурност ", добавя той.
" Германия възприема това под формата на гарантиране на запазването на избран размер газ, който се изпомпва през украинската газопреносна система. За нас въпросът е в прекъсване газопровода " Северен поток-2 ", защото в него виждаме политическа опасност за Украйна ", изяснява Порошенко и добавя, че договарянията с Германия в тази област не престават.
От своя страна Ангела Меркел показва вяра, че партньорството сред Германия и Украйна ще издържи на разликите по осъществяването на плана " Северен поток-2 ".
" Имаме общи цели във връзка с обстоятелството, че Украйна би трябвало да остане директна страна за транспорт на газ ", разяснява канцлерът.
Тя акцентира, че Берлин поддържа тристранните газови договаряния сред Русия, Украйна и Европейски Съюз.
" И постоянно ясно съм казвала на съветския президент, че за мен " Северен поток-2 ", все пак, значи, че Украйна ще остане директна страна (за газ) ", прибавя канцлерът.

" Нашето стратегическо партньорство (с Украйна) ще издържи на този факт, че не сме съгласни по един въпрос. Въпреки това, имаме огромен брой припокриващи се възгледи ", прибавя Меркел.
Руската организация напомня, че по-рано тази седмица държавният секретар на Съединени американски щати Майк Помпео съобщи, че Вашингтон продължава да разисква с Берлин вид, при който на Украйна ще бъде обезпечен пренос на съветски газ и след построяването на " Северен поток-2 ".
Той разкри, че макар всички опити на Вашингтон да откаже европейците от плана, те не са се увенчали с триумф.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР