Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че през 2017 г.

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин заяви, че през 2017 г.
Коментари Харесай

Шефът на УЕФА посочи “болестта” на футбола, с която ще се бори през 2018 г.

Президентът на УЕФА Александър Чеферин съобщи, че през 2017 година е избран курс за бъдещето. Той акцентира, че идната година европейската футболна централа я чака доста работа. Чеферин означи, че главно напъните ще бъдат ориентирани към битката с използването на допинг и уговарянето на мачове.

" От позиция на ръководството ние поставихме курс за бъдещето. Реформите, утвърдени на конгреса през април, обезпечават нужната непоклатимост за осъществяване на нашите функционалности. Комуникацията с националните асоциации е непокътната повече от 60 години и остава крайъгълният камък на нашата работа. Укрепихме разговора и връзките със заинтригуваните страни - лиги и клубове, а също по този начин им предоставихме по-важна роля в процеса на взимане на решения.
Ceferin: " Seremos valientes para afrontar los retos y reforzar credibilidad " https://t.co/1H7tz3OfuQ pic.twitter.com/gEBecqV3PB
— IUSPORT (@iusport) December 31, 2017

Имаме доста какво да създадем през идната година. Започва нов шампионат измежду националните тимове - Лигата на нациите. Очакваме с неспокойствие началото на надпреварата, което ще ускори статута на европейския клубен футбол и считаме, че ще бъде значим източник на национална горделивост и футболна еднаквост. УЕФА продължава да се бори против използването на допинг и уговорените мачове. Премахването на последното е належащо, в случай че желаеме да защитим футбола от болест, която заплашва душата му. Ние също по този начин няма да толерираме расисткото и дискриминационно държание на тези, които провалят футбола ", съобщи Александър Чеферин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР