Президентът на УЕФА Александър Чеферин не се отказва от идеята

...
Президентът на УЕФА Александър Чеферин не се отказва от идеята
Коментари Харесай

Президентът на УЕФА не се отказва от идеята за нова Шампионска лига

Президентът на УЕФА Александър Чеферин не се отхвърля от концепцията за преформатиране Шампионската лига. Предложението за шампионат, в който 24 от 32-та участващи са със непокътнати места, без значение на коя позиция са приключили в своите шампионати, получи отрицателен отзив, само че Чеферин държи на смяната.

Голяма част от футболните федерации публично показаха несъгласието си с предлагането, защото считат, че то ще докара до маргинализиране на локалните шампионати.

" Тези, които ежедневно подлагат на критика, е по-добре да погледнат личните си шампионати и да стартират да се грижат за футбола в страните си. Не мисля, че там всичко е идеално и няма нищо за критикуване ", разяснява Чеферин пред " Асошиейтед Прес ".

" Наскоро се съгласихме да продължим с сегашния формат на шампионатите и за цикъла от 2021 до 2024 година, тъй че най-малко до тогава няма да има никакви промени. УЕФА е доста динамична организация и постоянно би трябвало да търси способи, посредством които да усъвършенства шампионатите си. Винаги мислим за това. Това, че си най-хубав в нещо, не е причина да спреш да ставаш още по-добър ", добави Чеферин.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР