Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турските сили

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че турските сили
Коментари Харесай

Задържани са над десет роднини на Ал Багдади

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган съобщи, че турските сили за сигурност за задържали „ двуцифрено число ” родственици на ръководителя на Ислямска страна ” Абу Бакра ал Багдади, оповестява РИА Новости, представена от БГНЕС.
„ Близкото обграждане на Ал Багдади взе нашата страна на прицел. Последно в Азаз беше задържан мъжът на сестра му и тяхното дете, изпратени в лагер за мигранти. Ще забележим, какво решение ще вземе Министерство на правораздаването. Жена му е в ръцете ни от година – година и половина. Срещу нея също ще има развой. Броят на арестуваните от Турция родственици на Ал Багдади към този момент е двуцифрено ”, съобщи Ердоган.
Заедно с дамата на ръководителя на Ислямска страна е арестувано и дете, роднинските връзки с което са потвърдени чрез ДНК-анализ.
На 27 октомври президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи, че Ал Багдади е бил премахнат. По думите му, в хода на интервенцията на американските военни терористът се е самовзривил, само че все пак те са съумели да го разпознават „ бързо и тъкмо ”. По-късно представителят на съветското Министерство на защитата съобщи, че Русия не разполага с достоверна информация за това, че американските военни са провели интервенция по „ следващото ” заличаване на Ал Багдади. Свързаният с ислямистите уебсайт Amaq заяви, че от Ислямска страна са удостоверили гибелта на своя началник.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР