Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подписа протокола за присъединяване

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подписа протокола за присъединяване
Коментари Харесай

Ердоган подписа протокола за влизане на Швеция в НАТО

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган подписа протокола за присъединение на Швеция към НАТО. Документът е изпратен за утвърждение от Меджлиса (парламента), оповестява Би Би Си.

Швеция предходната година в отговор на нахлуването на Русия в Украйна и множеството членове на алианса бързо ратифицираха кандидатурата й.

Първоначално приемането на Швеция в НАТО беше отсрочено заради от обстоятелството, че кюрдски деятели са намерили леговище в Швеция .

След месеци на напън турският президент Реджеп Тайип Ердоган сподели след срещата на върха на НАТО във Вилнюс през юли, че през октомври, когато той се събере още веднъж след лятната почивка.

Тогава Ердоган сподели, че може да поддържа кандидатурата на Швеция за участие в НАТО, в случай че Европейският съюз стартира договаряния за участието на страната му в Европейски Съюз.

" Апелирам към тези, които караха Турция да чака пред вратата на Европейски Съюз повече от 50 години: проправете пътя за Турция и ние ще проправим пътя за Швеция ", сподели Ердоган през лятото преди срещата на върха на НАТО в Литва.
 Унгария не бърза да ратифицира присъединението на Швеция към НАТО
Унгария не бърза да ратифицира присъединението на Швеция към НАТО

Страната не е несъмнено дали би трябвало да утвърди кандидатурата на Швеция
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР