Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е изтъкнал в телефонен

...
Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е изтъкнал в телефонен
Коментари Харесай

Ердоган отново заговори за членство на Турция в ЕС

Президентът на Турция Реджеп Тайип Ердоган е изтъкнал в телефонен диалог с ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел нуждата от усилване на контактите с Европейски Съюз на всички нива в посока към пълноправното участие на Турция в Евросъюза, заяви турската частна телевизия НТВ.

Според известието на Дирекцията по връзките на турското президентство Мишел се е обадил по телефона на президента Ердоган и го е поздравил за преизбирането му за президент на републиката, съобщи Българска телеграфна агенция.

По време на диалога, в който са били разисквани и районни въпроси, президентът Ердоган е декларирал, че е належащо да се засилят контактите на всички нива с съответна и положителна стратегия в посока към пълноправното участие на Турция в Европейски Съюз, което, както той е показал, има огромна стратегическа стойност за Европа.

Турският президент е подчертал смисъла на съдействието в региона на актуализирането на Митническия съюз, либерализирането на визовия режим, ръководството на миграцията и битката с тероризма. По думите на Ердоган справедливото отношение към Турция и поддръжката за вероятността за пълноправно участие ще подсигуряват откриването на нови хоризонти в връзките.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел също е разгласил в обществените медии информация за телефонния си диалог с президента на Турция.

" Потвърдих желанието на Европейски Съюз за стратегически и взаимноизгодни връзки с Турция ", съобщи той, откроявайки открития разговор в региона на икономическите връзки, превоза и съдействието в региона на сигурността.

Мишел посочи смисъла на върховенството на закона, като в това време изрази благодарност за ролята на Турция в Черноморската зърнена самодейност, която обезпечава превозването на украинско зърно до интернационалните пазари.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР