Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в неделя, че Анкара

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви в неделя, че Анкара
Коментари Харесай

Ердоган: Очакваме САЩ да улеснят изтеглянето на кюрдските отряди от Северна Сирия

Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи в неделя, че Анкара чака Съединени американски щати да улеснят „ изтеглянето на терористите от отрядите за самоотбрана от Северна Сирия “, като предизвести, че в противоположен случай Турция може да възобнови интервенцията си, заяви вестник Sabah.
Ердоган сподели: " Очакваме нашите американски съдружници да спазят обещанията си този път ". Той добави, че „ общо 765 терористи от кюрдските отряди за самоотбрана, са били обезвредени като част от акцията за битка с тероризма в Северна Сирия “. Турският държавен глава добави, че 1500 квадратни километра от територията са прочистени. Ердоган разясни, че в случай че Народните отряди за самоотбрана не спазят 120-часовия интервал за евакуиране, Турция незабавно ще възобнови офанзивата си.
Подчертавайки, че Турция ще се радва на изтеглянето на Отрядите от територията на зоната за сигурност, Ердоган сподели, че Анкара ще вземе тази зона под своя отбрана, добавяйки: " Ние проучихме добре, всички планове са подготвени. "
Операция „ Извор на мира “ започва на 9 октомври. На 17 октомври Турция се съгласи да приключи офанзивата за 120 часа, с цел да разреши изтеглянето на кюрдските отряди за самоотбрана от плануваната зона за сигурност, напомня БГНЕС.
Президентът Ердоган и вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс също се договориха да бъде обезпечена 32-километрова зона за сигурност на юг от турската граница в Сирия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР