Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че на 8 януари

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган съобщи, че на 8 януари
Коментари Харесай

На 8 януари 2020 г. пускаме „Турски поток”, обяви Ердоган

Президентът на Турция Реджеп Ердоган заяви, че на 8 януари 2020 година пускат в употреба газопровода " Турски поток ", осведомят турският канал NTV и " Дейли сабах ".

Ние ще създадем още една значима крачка. На 8 януари в Истанбул ние ще пуснем газопровода " Турски поток ", разгласи Ердоган на гала по отношение на стартирането в употреба на газопровода ТАНАП, който ще доставя газ от Азербайджан за Турция и Европа.

По-рано беше обявено, че " Турски поток " публично ще бъде въведен в употреба до края на годината.

Първата линия на " Турски поток " е предопределена за доставяне на вътрешния пазар на Турция, а втората - за страните от Южна и Югоизточна Европа.

" Газпром " смята Гърция, Италия, България, Сърбия и Унгария за евентуални пазари. Капацитетът на всяка линия е 15,75 милиарда куб. метра газ годишно.

" Газпром " възнамерява да стартира доставки за България и Сърбия през " Турски поток " през 2020 година, до Унгария през 2021 година и до Словакия през втората половина на 2022 година / news.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР