Президентът на Турция Реджеп Ердоган отново изостри тона срещу поддръжниците

...
Президентът на Турция Реджеп Ердоган отново изостри тона срещу поддръжниците
Коментари Харесай

Ердоган към ПКК: Няма значение къде ще избягате, ние ще бъдем там

Президентът на Турция Реджеп Ердоган още веднъж изостри тона против поддръжниците на „ Работническата партия на Кюрдистан “ (ПКК), предупреждавайки ги, че ще „ свършат в пъкъла “, и обещавайки, че военните на Анкара ще продължат интервенциите против тях в Сирия и Ирак, написа вестник Hurriyet, представен от " Фокус ". „ Ще продължим битката си в границите на тактиката, която сме определили. Благодарим на всяка партия, която ни поддържа в тази битка. На тези, които приказват като ръководители на терористични организации, споделяме – ще свършите в пъкъла ", съобщи Ердоган в границите на протест на ръководещата „ Партия на справедливостта и развиването “ в
югоизточната провинция Сиирт.
Ердоган направи мненията единствено ден, откакто упрекна Франция, че подстрекава „ терористите “, като ги „ посреща “ в Елисейския замък в Париж. На 30 март френският президент Еманюел Макрон се срещна със сирийска делегация, включваща представители на „ Народни отряди за защита “ (YPG) и „ Партията на демократическия съюз “ (PYD), давайки им гаранции за поддръжката на Париж за стабилизиране на Северна Сирия от активността на „ Ислямска страна “ в района.
Според Анкара YPG е директно обвързвана с ПКК и заради тази причина на 20 март тази година започва интервенция „ Маслинова клонка “ в региона на сирийския град Африн. Според ръководещите в Анкара обещанието на Макрон е „ поддръжка за тероризма " и може да трансформира Франция в „ цел на Турция ".
„ Франция, подбуждате тероризма. Подкрепяте го, като го посрещате в Елисейския замък. Няма да можете да обясните това. Няма да можете да се освободите от това терористично задължение... Докато Западът подхранва тези терористи, той ще потъва ", съобщи по-рано Ердоган.
Турският президент даде обещание, че Турция ще продължи интервенциите си в Сирия и Ирак против силите на ПКК, като добави, че до този миг в границите на интервенция „ Маслинова клонка “ военните на Анкара са „ обезвредили “ 4017 „ терористи “. „ Няма значение къде ще избягате [ПКК], ние ще бъдем там ", закани се той./ segabg.com
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР