Президентът на Танзания Джон Мафули, който отрече съществуването на новия

...
Президентът на Танзания Джон Мафули, който отрече съществуването на новия
Коментари Харесай

Къде е президентът на Танзания: Слухове, че е в кома заради COVID-19

Президентът на Танзания Джон Мафули, който отхвърли съществуването на новия ковид, водещ до болестта COVID-19, не е виждан обществено от 27 февруари насам. Затова и слуховете, че самият той се е разболял от COVID-19 и се лекува в частна болница в Кения, като даже е подложен на респиратор!
Магуфули се прочу в международен мащаб през предходната година, откакто си направи опит какъв брой достоверни са тестванията против ковид. Медии като BBC отразиха новината – че в локалната лаборатория проби от животни, плодове, субстанции и предмети и че някои от тях излезли позитивни на ковид. След този случай, от началото на май 2020 година Танзания спря всевъзможни проби за ковид, а Магуфули разгласи победа над заболяването. Реалността, обаче, е надалеч по-различна – за последно, през февруари американското посолство в танзанийската столица Дар Ес Салам заяви за сериозен пик на COVID-19 в страната. Още:
 Истински истории на туристи, умряли след отмора в Занзибар Истински истории на туристи, умряли след отмора в Занзибар
Тaнзaния ce прeвърнa в нoвaтa любимa туриcтичecкa дecтинaция зa туриcти oт цялостен cвят, включитeлнo и бългaритe. Eкзoтичнaтa дecтинaция e...
Част от Танзания е и остров Занзибар, който стана доста известна туристическа дестинация поради надалеч по-лесното влизане без особени защитни ограничения поради ковид.
Относно здравословното положение на Магуфули, формален коментар направи Касим Маялива, министър председателят на Танзания. Той увери, че Магуфули е добре и продължава да извършва ежедневните си отговорности, съобщи CNN. Но американската телевизия категорично прецизира, че не може да удостовери къде и в какво положение е Магуфули.
Телевизия " Ал Джазира " пък цитира водача на танзанийската съпротива Тунду Лису, който попита в Twitter къде е Магуфули. Точно Лису твърди, че танзанийския президент се лекува от тежка форма на COVID-19 в частна клиника в Кения и че е в кома, само че не поддържа с доказателства думите си.
На този декор, Обединение " Бъдеще за туризма " стачкува против Заповед РД-01-167/12.03.2021 година на Министъра на опазването на здравето, с която се вкарва наложителна 10-дневна карантина, последвана от PCR-тест за влизащите от Африка пасажери. " Този документ, публикуван в петък вечер, ни сварва неподготвени и изправя пред стрес всички туроператори, които правят произлязъл туризъм. Намираме заповедта за голословна, защото ние следим резултатите от лабораториите на нашите клиенти. За трите месеца, в които се провеждат чартъри до Занзибар, има единствено един наш клиент, който е поканен за още един тест и неговите резултати към момента не са ни известни. Всички останали проби са негативни.
 Има ли проблем с ковид в Танзания? Има ли проблем с ковид в Танзания?
Вицепрезидентът на танзанийския самостоятелен район Занзибар, обхващащ едноименния архипелаг в Индийския океан, е умрял предходната сряда,...

Намираме заповедта, която цели да защищити популацията от нигерийския и южноафрикански разновидности на вируса, за безусловно неприложима, защото тези разновидности към този момент циркулират из цяла Европа. Ако с нея се цели сходен резултат, би следвало да се ползва и за пасажерите по постоянните линии, изключително за Англия, Испания и Португалия и други страни, наранени от африканските варианти. Заповедта не е прецизирана и във връзка с лицата с сложени две ваксини - те също ли подлежат на карантина? Карантинирането обрича плануваните и предплатени пътувания с изключение на до Занзибар, само че и до други дестинации – Кения, Египет, Мароко и Тунис, които бяха предстоящи от клиентите. Категорично протестираме против налагането на сходни забрани, които влизат в действие без нужния гратисен интервал, в който да се преструктурираме и най-малко малко да понижим загубите си. Настояваме за унищожаване на карантината за лица с негативен PCR-тест. Считаме, че заповедта няма да реализира упования здравен резултат, само че сигурно ще докара до пагубни психически и стопански последици ", оплакват се от обединяването.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР