Президентът на Световната федерация по водни спортове (World Aquatics) Хусейн

...
Президентът на Световната федерация по водни спортове (World Aquatics) Хусейн
Коментари Харесай

Президентът на Световната федерация по водни спортове е новият Доктор хонорис кауза на НСА

Президентът на Световната федерация по водни спортове (World Aquatics) Хусейн Ал Мусаллам беше почетен с почетното звание Доктор хонорис идея на Национална спортна академия. Ректорът проф. Николай Изов връчи на господин Мусаллам регалиите на купата - тапия и орден, както и валидираната за 80-ата годишнина на НСА пощенска марка.

„ Благодаря за достойнството. Изключително съм горделив и признателен “, показа Хусейн Ал Мусаллам и добави, че приема почетното звание от името на всички, ангажирани с водните спортове. Обръщайки се към студентите и спортистите в аудиторията, той им пожела триумф в реализиране и на най-съкровените фантазии: „ Щастливци сте, че имате опцията да бъдете в тази Академия “.

В обществената си лекция като лекар хонорис идея на НСА президентът на World Aquatics показа своята визия за промени в организацията. Като основни господин Мусаллам очерта поддръжката на федерацията за всички, представлявани от нея спортове, преимущество за елитните спортисти като приоритет, подкрепяне на достъпа на спортисти от по-бедни страни, нарастване на наградите и финансирането за спортистите. Екипната работа е решаващо значима, уверен е президентът на Световната федерация, по тази причина ще разчита на специалисти от всички континенти, ангажирани в образувания от него Комитет по промените към World Aquatics.

Като значима част от задачата си господин Мусаллам вижда поддръжката от страна на федерацията към стратегиите за образование по плуване. Хората би трябвало да се любуват на живота, да бъдат здрави, а плуването е умеене за цялостен живот, уверен е Хусейн Ал Мусаллам. Искам да има повече треньори по плуване и повече басейни в страни с по-малки благоприятни условия, съобщи президентът на международната централа.

Водещ на церемонията бе проф. Татяна Янчева – зам.-ректор по научната и интернационална активност, а биографични обстоятелства от професионалната кариера на господин Мусаллам показа зам.-ректорът по качество на образованието и акредитация проф. Апостол Славчев.

С приветствия показаха своите поздравления към новия лекар хонорис идея посланикът на Кувейт Н. Пр. Гази Хамед Алфадли и ръководителят на БФ Плувни спортове Георги Аврамчев, по чието предложение бе издигната номинацията за почетното звание.

Сред формалните посетители бяха също президентът на Европейската лига по плувни спортове (LEN) Антонио Силва, олимпийската шампионка по плуване Таня Богомилова, международният първенец по плуване в ледени води Петър Стойчев, ръководител на БФ Водна топка Дарий Дановски, голям брой спортисти, треньори и деятели на водните спортове.

Събитието приключи с посещаване на Образователния и олимпийски център, за който новият лекар хонорис идея на НСА бе подготвил специфични дарове, представящи персоналната му спортна и управническа кариера в спорта. От описа на проф. Лозан Митев гостите се срещнаха с най-ценните експонати в музейната сбирка и записаха пожеланията си в специфичната книга на Центъра.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР