Президентът на световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) Рикардо Фракари

...
Президентът на световната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) Рикардо Фракари
Коментари Харесай

2019: Сцената е подготвена за още една рекордна година в бейзбола

Президентът на международната бейзболна и софтболна конфедерация (WBSC) Рикардо Фракари по традиция изпрати своя приветствен адрес по случай Нова година до всички страни членки, в това число България. Споделяйки полезностите на американската игра, Sportal.bg пожелава на всички нейни фенове у нас още повече мощ, религия и взаимност! А на всички спортни ентусиасти дано 2019 година донесе самообладание към обичания тим, почитание към противника и разсъдък в неограничени количества!

Скъпи сътрудници и другари,

Изминалата година сподели, че бейзболът и софтболът не престават да се глобализират, достигайки най-широкото наличие на страни в международните класации на WBSC. Това е явен и положителен знак за международната активност и практикуването на нашия спорт, който провежда може би най-вече интернационалните шампионати за национални тимове измежду всички останали спортове.

Друг сигнал за световния прогрес и здравето на нашия спорт са обявените и изпълнените капиталови планове за нови бейзболни и софтболни уреди из Азия, Америка, Африка и Европа в страни като Франция, Мозамбик, Румъния, Испания, Швейцария, Танзания, Аржентина и Колумбия. Концентрирани върху нашата задача да достигнем един милиард души през идващото десетилетие, през тази година поставихме фокуса върху развиването. С тази цел стартирахме нашата нова улична дисциплинираност Бейзбол 5, а ползата към нея надмина упованията ни. Това ще ни помогне да представим още нови и вълнуващи надпревари и благоприятни условия за изява на нашите членове.

" WBSC Oceania " launched with historic merger of Baseball, Softball across region!!@WBSCPresident: " This historic merger marks another key step toward baseball and softball’s continued evolution and advancement into a major global sport.” https://t.co/vtBJ980Vfc #GlobalSport pic.twitter.com/etprZ2WU71
— WBSC (@WBSC) December 21, 2018
През последните 12 месеца бейзболът и софтболът станаха по-силни дружно, обединявайки се на континентално равнище. Европейските водачи основаха WBSC-Европа, а водачите в Океания учредиха WBSC-Океания със споделена вероятност да засилят растежа, да рационализират администрацията и да надзирават всички дисциплини на съответните техни територии. Софтболната конфедерация на Азия пък се преименува на Софтбол Азия.

Като се вземе поради тази продължаваща еволюция, бейзболът/софтболът е най-големият спорт, който не е непрекъсната част от олимпийските игри. По тази причина ние ще продължим да слушаме и да се учим от Международния олимпийски комитет, с цел да подсигуряваме, че нашият спорт подхожда на олимпийските полезности и ги популяризира, следвайки водещите правила на избрания от президента на МОК Томас Бах " Дневен ред 2020 ".

2019-а ще бъде най-важната година в историята на интернационалния бейзбол и софтбол. Изпълнена с доста интернационалните прояви, тя ще приключи с нашия флагман измежду международните шампионати – " Премиър 12 ", който ще открие пътя към историческото завръщане на нашия спорт на олимпиадата в Токио '20.

BREAKING: The Top 12 in the baseball world are going to flagship #Premier12 2019!!!

12121

¡¡¡ Los Top 12 del mundo clasificados al Premier12 2019!!!

Press Release: https://t.co/1bbjnVauGJ @TwitterSportsJP pic.twitter.com/emvvlvIxXa
— WBSC (@WBSC) December 19, 2018
Софтболът във Фукушима ще бъде откриващото съревнование на игрите. От през днешния ден до 2020 година ние би трябвало да създадем всичко по силите си, с цел да подкрепим МОК и да изразим нашата взаимност с организационния комитет в желанието им да употребяват силата на спорта, с цел да донесат вяра, ентусиазъм и наслада на хората в изключително тежко състояние. Не единствено във Фукушима, само че и по целия свят.

Поздравявам всички, свързани с бейзбола и софтбола – изключително спортистите, които са звездите, вдъхновяващи идващите генерации да играят и да ни гледат – за разширението на нашия спорт до рекордни равнища през 2018 година Сцената е готова за още една рекордна година през 2019-а.

От името на изпълнителното бюро на WBSC, от името на целия екип и персонално от мое име употребявам опцията да пожелая на всички радостни празници и щастлива Нова година!

Рикардо Фракари

It has been a great year. 2019 will be even better.
All the best to you all for the holiday season.
@WBSC #Baseball #Softball #Baseball5 https://t.co/bnOyNc5BLb
— Riccardo Fraccari (@WBSCPresident) December 25, 2018
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР