Президентът на Световната банка Дейвид Малпас обяви в понеделник, че

...
Президентът на Световната банка Дейвид Малпас обяви в понеделник, че
Коментари Харесай

Световната банка ревизира нагоре прогнозата си за растежа на глобалната икономика през 2023 г. до 2%

Президентът на Световната банка Дейвид Малпас разгласи в понеделник, че интернационалната финансова организация е повишила прогнозата си за растежа на световната стопанска система през 2023 година до 2,0% по отношение на януарската прогноза от 1,7 на 100, оповестява Ройтерс.

Според него повишената световна прогноза за тази година е основана на прекратяването на локдауните в Китай, свързани с ковид, като в това време развитите стопански системи се оправят по-добре от упованията през януари.

Говорейки с кореспонденти преди пролетната среща на Световната банка и Международния валутен фонд, Малпас означи, че повишаването на брутния вътрешен артикул (БВП) на Съединените щати се чака да бъде с 1,2% през тази година, което ще съставлява закъснение по отношение на напредък с 2,1%, регистриран през 2022 година

Дейвид Малпас означи, че последният стрес в банковия бранш " потиска икономическата интензивност ", добавяйки, че инфлационният напън в Съединените щати към момента продължава да бъде висока.

Той предизвести, че последните развития, в това число напрежението в банковата система и покачващите се цени на петрола, към момента могат да понижат производството и икономическия напредък.

Световната банка също по този начин прави оценка, че Украйна ще има спомагателна финансова дупка за основни разноски в размер на 11 милиарда $ през 2023 година

Малпас уточни, че арестуването на репортера на " Уолстрийт джърнъл " от страна на Русия е " безочлив акт " и нарушава свободата на печата.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР