Президентът на Славия - Венци Стефанов, даде интервю за Sportal.bg,

...
Президентът на Славия - Венци Стефанов, даде интервю за Sportal.bg,
Коментари Харесай

Венци Стефанов: България трябва да спечели четири точки, играчите да не мислят за пари, ще останат доволни

Президентът на Славия - Венци Стефанов, даде изявление за Sportal.bg , в което съобщи, че националният тим на България наложително би трябвало да вземе четири точки от мачовете против Кипър и Норвегия. Босът на “белите” разяснява повиквателната на Георги Петков, наградите за класиране на Европейското състезание и загубата от Левски. Стефанов добави още, че сега върви работа по създаване на осветяване на стадион “Славия”.

- Г-н Стефанов, националният тим на България среща Кипър и Норвегия. Ще успеем ли да се преборим с коравите ни противници?

- Нашите момчета би трябвало да бъдат много съсредоточени. Естествено, на мен ми се желае да извлечем максимума от тези два мача. Не знам дали това ще се случи, само че наложително би трябвало да вземем най-малко четири точки. Може да се окаже, че гостуването в Норвегия ще бъде по-лесно, защото домакините непременно ще се хвърлят в офанзива. Ще търсят наложителна победа, което ще дадем благоприятни условия пред България.

- Как ще коментирате повиквателната на Георги Петков? На 42 години той е един от най-добре представящите се вратари в Първа лига.

- Георги Петков разполага с доста положителни качества. Това не е загадка за никого. Ако Петър Хубчев реши, той може да вземе присъединяване в мачовете. Надявам се това да се случи. Ако Петков покаже истинскити си благоприятни условия, сигурно ще бъде доста потребен за България. - Напоследък доста се разяснява какви награди ще получат футболистите, в случай че се класират на Европейското през Лигата на Нациите...
- Вижте, аз персонално не съм осведомен каква тъкмо е сумата, само че в едно нещо съм сигурен. Ако футболистите реализиран поставената цел, ще останат удовлетворени. Според мен обаче преди такива значими мачове не трябва да се приказва и мисли за пари. Играчите на първо място би трябвало да играят за достойнството на България. Никой няма да ги забележи в мачовете от родното състезание, а по време на борбите на огромната сцена. Какво по-хубаво да играеш за националния тим.
- Защо Славия позволи загуба от Левски? Отрази ли се отсъствието на Георги Петков?
- Разбира се, че даде отражение. Когато Георги Петков е на вратата, бранителите пред него играят доста по-стабилно. Срещу Левски бранителите направиха две неточности и ни вкараха два гола.

- Кога Славия ще се върне в своя дом? Докъде стигне работата по създаване на осветлението на стадион “Славия”?

- В момента тече работа по построяването на осветлението. Даже сега тече окабеляването. Първоначално от компанията, която поставя осветлението, ми споделиха, че до 10 ноември ще са подготвени, само че неотдавна желаеха още 1-2 седмици период. Надявам се до 20 ноември всичко да е готово. Както знаете, Славия смени настилката на формалния терен. В момента тревата е в чудесно положение. Същото се отнася и за помощните терени.

- Много се приказва за Димитър Рангелов. Ще се завърне ли нападателят в Славия?

- Митко е добре пристигнал в Славия. Говорил съм с него и в случай че реши, вратите са отворени.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР