Президентът на Сирия Башар Асад обвини Израел за свалянето на

...
Президентът на Сирия Башар Асад обвини Израел за свалянето на
Коментари Харесай

Башар Асад обвини Израел за свалянето на руския Ил-20, израелски военни ще дадат отчет в Москва

Президентът на Сирия Башар Асад упрекна Израел за свалянето на съветския аероплан Ил-20, който беше уцелен по простъпка от сирийските противовъздушни сили, до момента в който са се целили в израелски изтребители F-16, извършващи офанзива над сирийската провинция Латакия.
" Този трагичен случай е вследствие на израелската надменност и волност ", съобщи сирийският водач, поднасяйки своите съболезнования на съветския си сътрудник Владимир Путин за гибелта на 15 военнослужещи, които починаха при случая.
" Ние сме сигурни, че такива трагични събития няма да попречат нито на нас, нито на вас, в продължаващата ни борба против тероризма ", продължава той в писмо оповестено от формалната сирийска държавна осведомителна организация САНА.
Междувременно стана ясно, че командирът на израелските Военновъздушни сили Ачикам Норкин ще бъде на посещаване в Москва през днешния ден, 20 септември, с цел да осведоми съветската страна за свалянето на съветския боен аероплан, съобщи БГНЕС.
" Командирът на Военновъздушните сили и на делегацията ще показват всички данни за случая във всички аспекти, в това число предварителна информация и главните констатации от следствието ", споделят израелските военни в публично известие.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР