Президентът на Шри Ланка удължи срока на изтичащото днес извънредно

...
Президентът на Шри Ланка удължи срока на изтичащото днес извънредно
Коментари Харесай

Удължиха извънредното положение в Шри Ланка

Президентът на Шри Ланка удължи периода на изтичащото през днешния ден изключително състояние, въведено след джихадистките атентати на Великден, в които бяха убити 258 души, а близо 500 бяха ранени, съобщи Франс прес.

Президентът Маитхрипала Сирисена съобщи в декрет, че продължава периода на ограниченията, които уголемяват пълномощията на полицията и силите за сигурност за арестуване и задържане на обвинени лица, предава Българска телеграфна агенция.

В момента малко над 100 души, включително 10 дами, са арестувани във връзка със самоубийствените атентати в съботата на католическия Великден против три църкви и три първокласни хотела в Коломбо.

В края на май Сирисена беше споделил на дипломати от Австралия, Канада, Съединени американски щати, Япония и европейски страни, че ситуацията със сигурността в страната се е върнало " до 99 % на обикновено равнище " и че той ще анулира изключителното състояние на 22 юни.

Президентът беше споделил на дипломатите и че силите за сигурност са задържали или умъртвили всички директно свързани с атентатите лица, които се приписват на локална джихадистка формация и за които пое отговорност " Ислямска страна ".

Няма пояснение от управляващите на Шри Ланка за какво президентът е трансформирал решението си и е удължил периода на изключителното състояние. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР