Президентът на САЩ предложи оптимистична перспектива за здравето на демокрацията

...
Президентът на САЩ предложи оптимистична перспектива за здравето на демокрацията
Коментари Харесай

От Ангола до Хърватия, Байдън видя възход на демокрацията по света

Президентът на Съединени американски щати предложи оптимистична вероятност за здравето на демокрацията по света. Джо Байдън съобщи, че водачите " обръщат наклонността " в отстъплението от демократичните правила. Откривайки своя втори Форум за народна власт, той акцентира обнадеждаващия прогрес през миналата година макар войната на Русия против Украйна и напрежението с Китай по отношение на неговото военно и икономическо разширение в Индотихоокеанския регион и отвън него.

Байдън цитира признаци на възстановяване по целия свят, от напъните на Ангола да сътвори самостоятелна правосъдна система до дейностите на Хърватия за повишение на прозрачността в работата на държавните институции.

Президентът даде обещание обилно финансиране на напъните за възстановяване на демокрацията по света.
Сега, работейки в тясно съдействие с Конгреса на Съединени американски щати, планираме да прибавим още 690 милиона $ ново финансиране на президентската самодейност през идващите две години. И в продължение на три години моята администрация има намерение да работи с Конгреса за отпущането на 9.5 милиарда $ за напъните ни за прогрес на демокрацията по света. Всички ще бъдем в по-голяма сигурност, когато това се случи. Създаваме ново Бюро за народна власт, права на индивида и ръководство в Американската организация за интернационално развиване, с цел да увеличим поддръжката си за демократични начинания в международен мащаб.
Джо Байдън – президент на Съединени американски щати

Срещите на върха за демокрацията се трансфораха във значима част от напъните на администрацията на Байдън да построи по-дълбоки и трайни съюзи и да подтикне клонящите към авторитаризъм страни към промени.

Президентът съобщи, че желае да употребява форума, с цел да насърчи полемика по отношение на потреблението на технологиите за " придвижване на демократичното ръководство " и даване на гаранции, че те " няма да се употребяват за подкопаването му ".

Съединени американски щати са постигнали съглашение с 10 страни по отношение на управителни правила по какъв начин държавните управления би трябвало да употребяват технологиите за наблюдаване, разкри почитан чиновник от президентската администрация.

По-рано тази седмица Байдън подписа изпълнителна заповед, ограничаваща потреблението от държавното управление на принадлежности за търговски шпионски програмен продукт, които са били употребявани за следене на деятели за правата на индивида, публицисти и дисиденти по целия свят.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР