Президентът на САЩ предложи на турския си колега Тайип Ердоган

...
Президентът на САЩ предложи на турския си колега Тайип Ердоган
Коментари Харесай

Тръмп иска 100 милиарда долара от Ердоган и Турция ще се спаси от санкции

Президентът на Съединени американски щати предложи на турския си сътрудник Тайип Ердоган комерсиална договорка на стойност 100 милиарда $ и " решение " за разрешаване на обстановката със глобите, която Вашингтон даде обещание да наложи против Анкара за закупуването на съветски системи за Противовъздушна отбрана С-400, заяви " Вашингтон пост ”, съобщи БГНЕС.

Източници на изданието оповестяват, че сходни оферти на американския водач за възстановяване на връзките сред Съединени американски щати и Турция се съдържат в писмо, изпратено до турския президент предходната седмица.

Според вестника, предложенията на Тръмп евентуално ще " вбесят ” най-малко някои законодатели в Камарата на представителите на Съединени американски щати, които предишния месец поддържаха налагането на наказания против Турция за военната й интервенция " Мирна пролет ” в Сирия.

Турският президент Тайип Ердоган е в Съединените щати на 12-13 ноември и ще разиска с американския си сътрудник Доналд Тръмп покупката на най-новите изтребители, съветски и американски системи за противовъздушна защита С-400 и " Пейтриът ”, както и обстановката в Сирия.

Доставките на най-новите системи за противовъздушна защита, които провокираха рецесия в връзките сред Турция и Съединени американски щати, започнаха в средата на юли. В средата на септември завърши втората фаза на доставка на С-400. Според Ердоган съветските системи за противовъздушна защита ще проработят изцяло през април 2020 година Вашингтон изиска отвод от договорката, заплашвайки да забави или даже да анулира продажбата на последните изтребители Ф-35 в Турция, както и да наложи наказания в сходство с CAATSA (Закон за противопоставяне на съперниците на Америка посредством санкции). Анкара отхвърли да направи отстъпки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР