Президентът на САЩ подписа указ за разширяване на обхвата на

...
Президентът на САЩ подписа указ за разширяване на обхвата на
Коментари Харесай

Байдън следи внимателно корупцията на Западните Балкани

Президентът на Съединени американски щати подписа декрет за разширение на обсега на незабавните ограничения в района на.
Оригиналната разпоредба е призната през 2001 година, както и критериите за налагане на наказания на Съединени американски щати за справяне с провокации като корупцията и други дейности, които пречат на основни институции и интернационалните съглашения.
 Над 14 милиарда евро помощ за претендентите за участие в Евросъюза Над 14 милиарда евро помощ за претендентите за участие в Евросъюза
Европейските институции оповестиха през днешния ден политическо съглашение за бюджет от 14,16 милиарда евро. Със средставата ще бъдат подпомагани ст...
С указа Байдън разпореди санкциониране на всяко лице, за което министерството на финансите, след консултация с Държавния департамент, откри, че е „ отговорно или съизвършител, директно или индиректно взе участие в действия или политики, които заплашват мира, сигурността, стабилността или териториалната целокупност “ във всяка област или страна в Западните Балкани и подкопава демократичните процеси и институции в района. " Наказанията включват и виновните за " съществени нарушавания на правата на индивида " и присъединяване в корупция в района, в това число заграбване на обществени средства, отчуждаване на частна благосъстоятелност за персонална полза или за политически цели и рушвет.
Според Белия дом регламентът планува и санкциониране на участници, участващи в „ нарушавания или действия, които попречват или заплашват използването на всяко съглашение за районна сигурност, мир, съдействие или взаимно признание, рамка или механизъм, свързани със Западния Балканите. ”
Новият правилник обгръща също от 2018 година, както и Механизма на Международния углавен съд, който е правоприемник на Трибунала в Хага, прецизира МИА.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР