Президентът на САЩ подписа днес заповед, налагаща от 8 ноември

...
Президентът на САЩ подписа днес заповед, налагаща от 8 ноември
Коментари Харесай

Байдън отваря от 8 ноември САЩ за мнозина чужденци, но при едно условие

Президентът на Съединени американски щати подписа през днешния ден заповед, налагаща от 8 ноември нови условия за множеството чужденци, идващи със самолети в страната. Премахват се съвсем тоталните ограничавания за Китай, Индия и по-голяма част от Европа, се споделя в известието на Белия дом.

се базира на заключенията на Центъра за надзор и попречване на болесттите (CDC), съгласно който имунизираните е 5 пъти по-малко евентуално да се заразят с COVID-19 и 10 пъти по-малка е вероятността да се наложи при заразяване да влязат в болница или да умрат от болестта. Затова и се минава от забрани за влизане в Съединени американски щати страна по страна към правилото допусканите да са имунизирани.

На борда на аероплан няма да се позволяват гости, които не са изцяло имунизирани, което значи да има доказателство, че заключителната доза (ако са две) е сложена най-малкото преди 14 дни. Плюс това всички би трябвало покажат негативен PCR тест.

Правят се някой дребни изключения за допускане на поучили най-малко една доза. За влизащите за къс престой с доказателство, че са почнали имунизацията си, има изискване. При идването на границата те би трябвало незабавно да се съгласят да бъдат имунизирани с втора доза или да го създадат до 60-я ден, в случай че престоят им е по-дълъг. Има известни изключения от това предписание, само че допусканите според тях одобряват ограничавания по време на престоя си като тестване, носене на маска, самоизлиране и слагане под карантина без категорично разпореждане.

Последното значи, че тези, които не са приключили имунизационния си цикъл, би трябвало да покажат доказателство, че имат организиран тест за COVID-19 след идването, както и да посочат мястото, където ще се слагат под карантина или самоизолация в Съединени американски щати.

Между януари и април 2020 година бяханаложени поредност от забрани за влизане начужденци в Съединени американски щати, които през последните 14 дни преди пътуването са били във Англия, 26-те шенгенски страни, Ирландия, Китай, Индия, Република Южна Африка, Иран и Бразилия.

Сега тези най-строги ограничавания се отстраняват. За децата до 18 години няма да се изисква имунизиране. Същото важи и за хората с избрани медицински положения. За идващите с цели, разнообразни от туристически, от към 50 страни с под 10% имунизирани ще се вършат изключения.

Също през днешния ден CDC, който на 8 октомври разгласи, че за влизане ще се признават единствено имунизациите, утвърдени от Съединени американски щати и Световната здравна организация (руската Спутник-V, да вземем за пример, не е измежду тях), разгласява три документа, помагащи използването на президентската разгласа на Байдън. Става дума за нови правила за следене на контактите посредством събиране от самолетните компании на информация от пасажерите. Пътниците би трябвало да показват документ " от формален източник " за имунизиране, а авиопревозвачите - да потвърдят, че най-малко преди 2 седмици е сложена най-малко една доза.

Освен това би трябвало да се покаже и негативен резултат от тест за COVID-19, изработен не по-късно от 72 часа преди излитането за Съединени американски щати - предписание, важащо и за имунизираните американци. За неимунизираните американските жители и за малцината чужденци с изключения от правилото за имунизиране срокът за негативен тест е 24 часа преди отпътуването. PCR тест няма да се желае единствено за децата под 2 години.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР