Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще спести на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп заяви, че ще спести на
Коментари Харесай

Тръмп към ЕС: Ще се откажем от нашите мита, ако вие се откажете от митата за стоки от САЩ

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп съобщи, че ще спести на Европейския съюз митата върху стоманата и алуминия, в случай че Европейски Съюз се откаже от бариерите, които издига пред американските артикули, съобщи " Франс прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Огласените от Тръмп мита от 25 % върху вносната стомана и от 10 % върху вноса на алуминий се оспорват от европейските и от други търговски сътрудници на Съединени американски щати като Япония.

" Европейският съюз, чудесни страни, които се отнасят зле със Съединени американски щати в търговията, се оплакват от митата върху стоманата и алуминия. Ако те се откажат от ужасните си спънки и мита върху американските артикули, ние ще се откажем от нашите. Ако ли не, ще въведем мита за колите и така нататък Справедливо! ", написа президентът в " Туитър ".

По-рано европейците показаха разочарованието си пред непрекъснатия търговски представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър, който беше в Брюксел за от дълго време планувана среща с европейския комисар за търговията Сесилия Малмстрьом и японския министър на стопанската система Хирошиге Секо. Европейски Съюз, както и Япония, желае да бъде освободена от американските мита.

" Дискусията беше откровена, само че не получихме изясненост за процедурата за освобождение и идната седмица диалозите ще продължат ", заяви Малмстрьом в акаунта си в " Туитър " след срещата, траяла към четири часа.

Новата мярка, която ще влезе в действие след 15 дни, няма да се отнася за Канада и Мексико. Преди Тръмп беше казвал, че смяната в цените за тези вносни метали ще обгръща всички страни.Според предварителна информация от администрацията други страни ще могат да аплайват за изключение, т.е. да не заплащат тези мита, само че не са известни детайлности по какъв начин ще става това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР