Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити 17-годишен младеж, обвинен в

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп защити 17-годишен младеж, обвинен в
Коментари Харесай

Предизборно! Тръмп се спуска в окото на бурята

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отбрани 17-годишен юноша, упрекнат в убийството на двама души по време на безредиците в Кеноша в щата Уисконсин, съобщи ДПА.

Според него стрелецът е опитвал да избави живота си. „ Мисля, че е бил в доста огромна неволя. Вероятно е щял да бъде погубен “, сподели през вчерашния ден Тръмп на конференция.

Тръмп ще посети през днешния ден Кеноша, където избухнаха митинги против полицейското принуждение и расизма, откогато Джейкъб Блейк, 29-годишен негър, бе прострелян от полицията на 23 август и остана неподвижен, заяви Ройтерс.

В третата нощ на митинги 17-годишният Кайл Ритънхаус умъртви двама протестиращи и рани трети с автомат, прецизира Българска телеграфна агенция.

Той бе измамен под отговорност за две убийства и един опит за ликвидиране. Адвокатът му сподели, че възнамерява да пледира, че клиентът му е работил при самозащита.

По време на визитата си в Кеноша Тръмп няма да се срещне със фамилията на Блейк, а вместо това ще поздрави правоохранителните органи за дейностите им за справяне с безредиците.

Губернаторът на Уисконсин, демократът Тони Евърс, прикани Тръмп да не идва, тъй като съгласно него това единствено ще утежни нещата.

Полицай от Сейнт Луис бе погубен през уикенда - следващият случай на принуждение против чиновник на реда в американския град през тази година.

Двадесет и девет годишният Тамарис Боанън умря в неделя, ден откакто бе улучен с патрон в главата. Той оставя жена и три деца.

Задържан е 43-годишен мъж, само че още не са му повдигнати обвинявания. Заподозреният е бял. Боанън е негър.

„ Това е извънредно увещание за заплахите, пред които нашите смели мъже и дами в полицията непринудено се изправят всеки ден, с цел да ни обезпечат сигурност “, сподели в официално съобщение кметицата на града Лайда Крюсън.

Тази година е белязана от доста принуждение в Сейнт Луис, който от години се подрежда измежду най-опасните градове в Съединени американски щати. Броят на убийствата през 2020 година е съвсем рекорден, усилва се и броят на стрелбите, при които няма починали.

Освен Боанън, още седем служители на реда бяха простреляни в Сейнт Луис, в това число четирима на 1 юни по време на митинг след убийството на чернокожия Джордж Флойд в Минеаполис.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР