Президентът на САЩ Доналд Тръмп взел решение да прекрати секретна

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп взел решение да прекрати секретна
Коментари Харесай

The Weekly Standard: Стана ясно заради коя екзекуция на дете Тръмп спря тайните операции на ЦРУ в Сирия

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп взел решение да приключи секретна интервенция на Централно разузнавателно управление на САЩ в Сирия, което предизвикало недоволството на „ ястребите” в Съединени американски щати. Сега излиза наяве, че решението на президента е учредено на шокиращи условия.

Томас Хоселин, анализатор по Близкия Изток от „ Фонд за отбрана на демокрацията”, разказал за изданието The Weekly Standard какво в действителност се случило.

На Тръмп още предходната година посочили вледеняващо видео, в което сирийски екстремисти колят като агне момче близо до Алепо. Тези „ умерени опозиционери” принадлежали към групировката Nour al-Din al-Zenki, поддържана от Централно разузнавателно управление на САЩ в рамките за оказване на помощ на въстаниците в Сирия.

Видеото е известно в България и по света. На него се виждат неколцина млади мъже, които се усмихват към момче на към 11-12 година То се намира в каросерията на пикап. Един от мъжете хваща момчето за косата, различен стартира да му удря плесници. След това те го просват по очи, извиват му ръцете зад тила, отрязват му с нож главата и я подвигат като трофей. Всичко това припомня зверствата на ИД, само че в действителност убийците са съдружници на Съединени американски щати.



След като изгледал видеото, Тръмп свикал заседание с шефовете на разследващите служби и се заинтересувал по какъв начин Централно разузнавателно управление на САЩ е могло да допусне такова нещо и основното по какъв начин Съединени американски щати могат въобще да сътрудничат с такива главорези, които се хвалят в интернет с подвига си. Никой от присъстващите на съвещанието не могъл да отговори на президента.

Според известие на anonhq.com, Тръмп се срещнал и с информация, потвърждаваща, че поддържаните от Съединени американски щати въстаници постоянно се борят дружно с терористи от ИД. Тогава Тръмп взел решение да приключи секретната стратегия на Централно разузнавателно управление на САЩ.

RT News и Associated Press са единствените представители на медиите, които се пробвали да зададат въпроси на Държавния департамент. Когато журналистът от АР Мет Ли попитал прессекретарят Марк Тонер дали групата сирийски въстаници ще продължат да получават някаква помощ, Тонер дал неразбираем отговор, довел журналиста до вцепенение: „ Това ще ни даде пауза”.

Превод и редакция: БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР