Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще разговаря довечера в Белия

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще разговаря довечера в Белия
Коментари Харесай

Тръмп ще се срещне с Нетаняху, и с Бени Ганц, представя мирния си план за Близкия изток

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще беседва тази вечер в Белия дом със съперничещите си израелски политически водачи Бенямин Нетаняху и Бени Ганц за разискване на мирния му проект за Близкия изток, съобщи ДПА.

Тръмп ще се срещне поотделно с двамата - с премиера Нетаняху в 16 ч. по Гринуич, а с Ганц в 17.30 ч. по Гринуич.

Очаква се Тръмп да оповести мирния си проект за Близкия изток на следващия ден, когато ще има и втора среща с Нетаняху.

Според критици определеният миг за показване на този кротичък проект - преди израелските парламентарни избори на 2 март и утрешните диспути в израелския парламент по молбата на Нетаняху за имунитет от правосъдно гонене за корупция - де факто е интервенция на Съединени американски щати във вътрешната политика на Израел в интерес на Нетаняху, отбелязва ДПА.

Палестинците към този момент отхвърлиха проекта на Тръмп , защото съгласно предварителни известия в него не се планува те да получат Източен Ерусалим за столица на своя бъдеща страна.-->

Израелският вестник " Йедиот ахронот " заяви, че според проекта на Тръмп палестинците няма да имат обща граница с никоя арабска страна с изключение на сред линията Газа и Египет. Освен това се планува Съединени американски щати да признаят еврейските селища на Западния бряг.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР