Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обяви по-нататъшно изтегляне на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп ще обяви по-нататъшно изтегляне на
Коментари Харесай

Тръмп обявява изтеглянето на още войски на САЩ от Ирак и Афганистан

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп ще разгласи по-нататъшно евакуиране на войски от Ирак и Афганистан през идващите няколко дни. Това разгласи върховен чиновник на администрацията, представен от " Франс прес ".

Служителят сподели пред кореспонденти, пътуващи с президента, да чакат известие по-късно през днешния ден за Ирак и Афганистан през идващите дни.

По време на среща с иракския министър председател Мустафа ал Кадеми през август Тръмп съобщи, че американските войски ще изоставен Ирак, само че без да посочи график.

Преговорите сред двамата се организираха след офанзиви против американски цели от проирански бойци, а иракското държавно управление се изправя пред апели за експулсиране на към 5000 американски военнослужещи, ситуирани в страната.

Американските военни се изтеглиха от Ирак в края на 2011 година, оставяйки дребна задача, обвързвана с американското посолство.

Но спомагателни американски сили бяха ситуирани няколко години по-късно, с цел да поддържат иракските сили във войната им против терористичната формация ДАЕШ ( " Ислямска страна " ), която предприе опустошителна атака през лятото на 2014 година

В Афганистан сега Съединени американски щати имат 8 600 военнослужещи в сходство с двустранно съглашение, подписано през февруари сред Вашингтон и талибаните.

Пентагонът съобщи през август, че задачата му е да стигне до по-малко от 5000 бойци, до момента в който междуафганистанските договаряния напредват.

Тръмп по-рано загатна в изявление за Axios, че Белият дом има за цел да доближи 4000 до 5000 бойци в Афганистан до президентските избори през ноември.

Съгласно съглашението сред Съединени американски щати и талибаните, всички задгранични войски би трябвало да изоставен страната до пролетта на 2021 година в подмяна на задължения за сигурност от страна на талибаните.

Тръмп, който изостава от съперника си от Демократическата партия Джо Байдън в социологическите изследвания преди изборите на 3 ноември, преди този момент даде обещание да прибере бойците вкъщи в опит да постави завършек на " безкрайните войни " на Америка.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР