Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да удължи до 14

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп реши да удължи до 14
Коментари Харесай

Тръмп удължи ембаргото срещу Куба

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп реши да удължи до 14 септември 2021 година комерсиалните ограничавания, които са в действие против Куба. Изявление на американския водач бе публикувано в сряда от пресслужбата на Белия дом. Реших, че е в народен интерес на Съединени американски щати да удължи тези ограничения против Куба за една година, се споделя в изказването, съобщи Българска национална телевизия.

Със същото решение Тръмп разшири пълномощията си, които му дават независимост на деяние във връзка с спазването на това ембарго и издаване на позволения за обособени транзакции. Това е закон, който влиза в действие през 1917 година и разрешава да се лимитира търговията със страни, враждебно настроени към Съединени американски щати. Съединени американски щати прекъснаха дипломатическите връзки с Куба през 1961 година в отговор на национализацията на американската благосъстоятелност на острова. След това Вашингтон разгласи налагането на комерсиално и икономическо ембарго против страната.

През декември 2014 година Барак Обама, тогавашен президент на Съединени американски щати, призна, че предходната политика на Вашингтон по отношение на Хавана не работи и разгласи началото на придвижване към нормализиране на двустранните връзки и облекчение на глобите против Куба. Сближаването сред двете страни обаче спря, откакто Доналд Тръмп пое Съединени американски щати през януари 2017 година, той стегна разпоредбите за пътешестване до страната за своите жители и наложи възбрана за правене на бизнес с организации, следени от кубинските военни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР