Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани мексиканския си колега Енрике

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп прикани мексиканския си колега Енрике
Коментари Харесай

Вестник разкри какво си е говорил Тръмп с президента на Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп прикани мексиканския си сътрудник Енрике Пеня Нието да престане да декларира обществено, че Мексико няма да заплати за градежа на стената на границата сред двете страни, която Тръмп даде обещание по време на акцията си, написа в. " Вашингтон пост ", представен от Франс прес.

Тръмп подписа декрет за построяването на стена по границата с Мексико

Вестникът се базира на транскрипция на телефонен диалог сред двамата президенти от 27 януари, седмица след встъпването в служба на Тръмп.

" Не може да казвате такива неща на пресата ", споделил Тръмп на Нието.

Президентът на Мексико отхвърли аудиенция в Съединени американски щати поради ултиматум на Тръмп

" Трябва да реализира Мексико да заплати за стената. Трябва. Говоря за това от две години ", споделил президентът на Съединени американски щати.

Тръмп в същото време осъзнава какви вътрешнополитически проблеми би основало такова финансиране на Нието.

" Трябва и двамата да кажем, че ще намерим решение, вместо вие да казвате " Няма да платим " и аз да споделям " Няма да платим ", увещава Тръмп.

Мексико отхвърля да заплаща за стената на Тръмп

" Ако кажете, че Мексико няма да заплати за стената, не желая да се срещам повече с никой от вас, тъй като не мога да пребивавам с това ", предизвестява президентът на Съединени американски щати.
Президентът на Мексико Енрике Пеня Нието отхвърли тези апели и изяснява, че това е проблем " обвързван с достолепието на Мексико и националната горделивост на страната ".

" Позицията ми беше и ще остане напълно твърда, когато заявих, че Мексико не може да финансира стената ", споделя Нието, като се съгласява " да спре да приказва за стената " и отбелязва, че няма самообладание да се разиска решаването на този проблем.

Край на обществените диалози за цената на стената сред Мексико и Съединени американски щати
 
 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп БГНЕС
" Вашингтон пост " разгласява и цялостната транскрипция на телефонен диалог на идващия ден сред Тръмп и премиера на Австралия Малкълм Търнбул.

Тръмп, който в предизборната си акция се разгласи твърдо срещу имиграцията, показва недоволството си от съглашение, подписано от администрацията на Обама,
която се ангажира да одобри бежанци от австралийски центрове за задържане.

" Това ще ме убие. Аз съм най-хубавият в света да желая да спирам хора от влизане в тази страна, а в този момент се съгласявам да приема 2000 души ", оплаква се Тръмп.

На което Търнбул отвръща: " Няма нищо по-важно в бизнеса и политиката от обстоятелството, че контрактуваното си е контрактувано. "

" Можете, несъмнено, да кажете, че вие не бихте сключили такова съглашение, само че ще го спазите ", декларира австралийският министър председател.
 
 Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп БГНЕС
Как светът разбра, че Тръмп затворил телефона на австралийския министър председател?

" До гуша ми пристигна към този момент. Цял ден водих такива диалози и този е най-неприятният от тях. Разговорът ми с Путин беше прелестен. Това е неуместно ", споделя ядосаният Тръмп.

Необичайното издание на президентски диалози идва ден преди предстояща съгласно медиите конференция на министъра на правораздаването Джеф Сешънс за способи да се осуети приключването на информация от администрацията, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР