Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че ще наложи още

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп потвърди, че ще наложи още
Коментари Харесай

Ако Си не дойде на Г-20, налагам още мита на Китай, закани се Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп удостовери, че ще наложи още мита върху китайски артикули, в случай че президентът на Китай Си Дзинпин не взе участие на срещата на Г-20 този месец.

Запитан по време на телефонно изявление на CNBC дали има поради, че новите мита ще влязат в действие неотложно, Тръмп удостовери: " Да, ще влязат ".
 Си Дзинпин: Тръмп е мой другар, подготвени сме да споделим 5G технологията си
Си Дзинпин: Тръмп е мой другар, подготвени сме да споделим 5G технологията си

Трудно е да се показа цялостно разединение на Съединени американски щати от Китай или Китай от Съединени американски щати

Преди американският водач заплаши да наложи мита върху китайски артикули за още 300 милиарда $, в случай че не бъде реализирано съглашение сред двете страни. През предишния месец администрацията на Тръмп усили митата върху китайски артикули за 200 милиарда $.

Държавният глава на Съединени американски щати се допуска, че ще организира среща със Си на Г-20 в Осака, Япония, на 28-29 юни.

Доналд Тръмп разяснява, че ще бъде сюрпризиран, в случай че Си не участва. Иначе той напомни, че има " страхотни връзки " със Си и добави, че " той в действителност е страховит човек ".

По думите му администрацията на Съединени американски щати полза китайски артикули с 35-40% , само че в случай че не бъде реализирано съглашение, ще ги усили до 60%.

Междувременно South China Morning Post написа, че двамата водачи ще вечерят в коридорите на Г-20 в Япония. Базираният в Хонконг вестник цитира източник, който е съобщил, че може да се организира публична работна вечеря . Според източника събитието ще повтори срещата сред двамата в Буенос Айрес през декември 2018 година
 Тръмп заплаши с мита върху артикули от Китай за $300 милиарда
Тръмп заплаши с мита върху артикули от Китай за $300 милиарда

Много забавни неща се случват на диалозите ни с Китай

Междувременно по време на изявлението Тръмп не спести рецензията си по адрес на Федералния запас на Съединени американски щати . Американският водач съобщи, представен от Агенция Франс Прес, че запасът е " доста, доста нездравословен " за стопанската система с бързото повдигане на главните лихви.

" Те несъмнено не ме слушат, тъй като вършат огромна неточност. Твърде бързо подвигат главните лихви ", оплака се той. Тръмп разясни, че Федералният запас го слага в неизгодна позиция в комерсиалния спор с Китай, където президентът Си Дзинпин може да подрежда на централната банка.

Гуверньорът на Федералния запас Джеръми Пауъл е безапелационен, че независимостта на централната банка не разрешава политически напън да оказва въздействие върху решенията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР