Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали американския икономически растеж и

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп похвали американския икономически растеж и
Коментари Харесай

Тръмп: Икономиката ни е супер, вдигаме стената

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп похвали американския стопански напредък и разкритикува съперниците си от Демократическата партия по време на протест в Грийн бей в щата Уисконсин, съобщи Асошиейтед прес.

Тръмп напомни, че икономическият напредък е бил 3,2 % през първото тримесечие на годината и посочи постигнатото в региона на понижаване на бедността на американските фамилии и увеличение на заетостта в Уисконсин. Президентът още веднъж даде обещание да издигне стена по границата с Мексико и да показа проект за опазването на здравето след президентските избори.

Той загатна и съперниците си измежду демократите, като употребява прякорите, които им е дал. Тръмп приказва за Заспалия Джо, визирайки Джо Байдън, и за Лудия Бърни, визирайки Бърни Сандърс. За Елизабет Уорън, която назовава Покахонтас, Тръмп предвижда, че с нейната кандидатура за изборите към този момент е свършено.

Заради митинга в Уисконсин Тръмп пропусна годишната вечеря на кореспондентите в Белия дом. "Има ли друго място, на което да е по-забавно от протест на Тръмп? ", попита той последователите си.
Заедно с Тръмп вечерята на кореспондентите пропусна и говорителката на Белия дом Сара Сандърс. Тя придружи Тръмп в Уисконсин и сподели, че е доста горда, че работи за президента.

В началото на митинга обаче Тръмп приказва за стрелбата в синагога в Калифорния, в която бе убита една жена и трима души бяха ранени.

"Тази вечер сърцето на Америка е с жертвите на ужасяващата пукотевица в синагога. Цялата наша нация е в печал, моли се за ранените и изрича солидарността си с еврейската общественост. Ние осъждаме пламенно злините на антисемитизма и на омразата, които би трябвало да бъдат победени ", сподели републиканецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР