Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закон, предвиждащ пакет с

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа закон, предвиждащ пакет с
Коментари Харесай

Тръмп одобри 4,6 милиарда долара хуманитарна помощ за мигрантите от Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп подписа закон, предусещащ пакет с филантропична помощ на стойност 4,6 милиарда $, с цел да може федералното държавно управление да се оправи с напора на централноамерикански мигранти по границата с Мексико, съобщи Асошиейтед прес.

Миналата седмица Конгресът утвърди мярката, която включва храни, здравна помощ и жилищно настаняване.

Белият дом бе заплашил Тръмп да наложи несъгласие на закона с аргумента, че той попречва напъните за бранене на границата с Мексико. В последна сметка председателката на следената от демократите Камара на представителите Нанси Пелоси бе принудена да одобри версията на закона, препоръчана от доминирания от републиканците Сенат, напомня АП.

Броят на жителите на централноамерикански и карибски страни, влезнали в Мексико по пътя си към Съединени американски щати, е повишен доста тази година, като през първото тримесечие е достигнал 300 000 по данни на мексиканското министерство на вътрешните работи.

В края на май Тръмп заплаши да наложи мита на Мексико поради мигрантската рецесия. След като двете страни реализираха съглашение по въпроса, американският президент отсрочи мярката за неустановен период.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР