Президентът на САЩ Доналд Тръмп отвърна на заядливите коментари на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отвърна на заядливите коментари на
Коментари Харесай

Президентите на САЩ и Иран влязоха в словесен дуел

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп отвърна на заядливите мнения на иранския президент Хасан Рохани, като го предизвести с „ последици “, до момента в който Съединени американски щати наподобява ускоряват акцията си против ислямската република, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Никога не заплашвайте още веднъж Съединени американски щати, или ще понесете последици, от каквито малко на брой в историята са страдали преди “, написа Тръмп в Туитър в непосредствено обръщение към Рохани.

В неделя иранският президент предизвести президента на Съединени американски щати „ да не дърпа лъва за опашката “, като уточни, че спор с Иран ще бъде „ майка на всички войни “.

Президентът на Съединени американски щати написа посланието си в Туитър с основни букви и продължи: „ Ние към този момент не сме страна, която ще търпи вашите побъркани думи за принуждение и гибел. Внимавайте! “.

„ Изявленията на Тръмп против Иран са психическа война. Той не е в положение да работи против Иран “, разяснява ген. Голамхосейн Гейбпарвар, който оглавява милициите „ Басидж “ в Иранската революционна армия. Страхуващите се от тази луда президентска психическа война би трябвало да знаят, че Америка няма да се задоволи с нищо по-малко от нашето заличаване “, добави той, представен от полуофициалната организация ИСНА.

Израелският министър председател Бенямин Нетаняху обаче приветства „ твърдата позиция “ на Съединени американски щати към Иран. „ Искам да поздравявам твърдата позиция, изразена през вчерашния ден от президента Тръмп и държавния секретар Помпейо против експанзията на иранския режим “ съобщи Нетаняху на среща на държавното управление.

Коментарите на Тръмп в Туитър късно в неделя последваха огромна тирада на държавния секретар Майк Помпейо пред иранската диаспора в Калифорния, в която той съобщи, че Вашингтон не се опасява да наложи наказания на най-висшите водачи на „ кошмарния “ ирански режим.

Помпейо окачестви иранския президент Хасан Рохани и външния министър Мохамад Джавад Зариф като „ излъскани лица, служещи като фасада за осъществяваното от аятоласите интернационално плячкосване посредством корист с доверие “.

В тирада в президентската библиотека „ Роналд Рейгън “ в Сими Вали, Калифорния, той съобщи, че Иран „ е ръководен от нещо, което по-скоро наподобява на мафия, в сравнение с държавно управление “. Той дефинира иранските аятоласи като „ лицемерни свети мъже “, които „ наподобява се интересуват повече от благосъстоянията, в сравнение с от религията “.

По-рано тази година Тръмп изтегли Съединени американски щати от съглашението на великите сили с Техеран от 2015 година, с което Иран приема да ограничи нуклеарната си стратегия в подмяна на анулация на наказания.

Помпейо напомни, че през януари Съединени американски щати са наложили наказания на шефа на иранското правораздаване Садек Лариджани и не се боят да включат други висши представители в листата. Той напомни, че Съединени американски щати желаят всички страни да лимитират вноса на ирански нефт „ допустимо най-близко до нулата “ до 4 ноември, или могат да попаднат под US наказания. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР