Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заплаши да разпусне федералното

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново заплаши да разпусне федералното
Коментари Харесай

Тръмп отново заплаши да разпусне федералното правителство

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж заплаши да разпусне федералното държавно управление, в случай че не поддържа неговата имиграционна политика, както и настояването му за създаване на гранична стена. Той обаче остава отворен за диалози с Конгреса по този въпрос.

" Винаги оставям отворена вратата за договаряния ”, сподели Тръмп по време на конференция с италианския министър-председател Джузепе Конти в Белия дом.  

До края на септември Конгресът би трябвало да утвърди разноските за имиграционната политика на президента. Финансовият пакет включва и 25 милиарда $ за построяването на защитна стена с Мексико.

" Ако не вземем ограничения за подсилване на граничната сигурност след толкоз години вътрешно-политически договаряния, тогава не бих се поколебал да подхваща разпускането ", разяснява Тръмп.  Опонентите му считат, че втвърдената политика е, с цел да обезпечи повече гласове за републиканците на идните междинни избори. 

Освен построяването на стена, администрацията желае да отстрани и по този начин наречената " верижна миграция ", която разрешава на роднините на имигранти да дойдат в страната, в това число и по програмата за нашарване на популацията - по този начин наречената лотария за зелена карта. Намеренията на Тръмп са да построи нова имиграционна система, " учредена на заслуги ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР