Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново постави под въпрос безпристрастността

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп отново постави под въпрос безпристрастността
Коментари Харесай

Доналд Тръмп отново нападна зам.-директора на ФБР Андрю Маккейб

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп още веднъж сложи под въпрос безпристрастността на зам.-директора на ФБР Андрю Маккейб, който възнамерява да се пенсионира след отправените от президента нападки за хипотетичните настроения срещу него във ФБР, предадоха Асошиейтед прес и ДПА.

" Как може заместник-директорът на ФБР Андрю Маккейб, който ръководеше, дружно с доносника Джеймс Коми, следствието на лъжкинята Хилари Клинтън (включително нейните 33 000 незаконно изтрити имейла), да получава по време на следствието 700 000 $ за акцията на жена си от марионетките на Клинтън? ", пита Тръмп в Туитър.

През 2015 година Джил Маккейб, брачната половинка на заместник-директора на ФБР, получи дарения от 700 000 $ за потребностите на предизборната си акция за Сената на щата Вирджиния от губернатора на щата, считан за съдружник на Хилари Клинтън, както и от локалния клон на Демократическата партия. По това време обаче Маккейб не е заместник-директор на ФБР и няма надзорна роля в тази ситуация с имейлите на Клинтън, отбелязва АП, представена от Българска телеграфна агенция.

Освен това Тръмп означи в различен туит, че Маккейб " чака да изтече периода, с цел да се пенсионира с цялостна пенсия. Остават му 90 дни?!!? "

Тръмп и неговите републикански съдружници демонстрираха ясно, че не желаят Маккейб във ФБР, само че той е цивилен чиновник, който не може да бъде уволнен без ясни доказателства за прегрешения.

Президентът на Съединени американски щати е подложен на нови рецензии заради оповестената през вчерашния ден във в. " Ню Йорк таймс " информация, че на среща със сътрудници в Овалния кабинет през юни е декларирал, че всички хаитянски имигранти в Америка са заболели от СПИН, а новодошлите нигерийци " би трябвало да се върнат в колибите си ", напомня ДПА.

На същата среща Тръмп се е оплакал от 2500-те новопристигнали мигранти от Афганистан, наричайки страната " леговище за терористи ".

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс отхвърли президентът да е правил обидни изказвания за мигрантите.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР