Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви Русия и Китай за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви Русия и Китай за
Коментари Харесай

Тръмп обяви Русия и Китай за съперници в нова стратегия за национална сигурност

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп разгласи Русия и Китай за противници при представянето на нова тактика за национална сигурност на страната. Това стана, малко откакто той беседва два пъти с съветския президент Владимир Путин.

Говорейки за " нова ера на конкурренция ", той добави: " Те се опълчват на нашено въздействие, полезности и благосъстояние. Ние ще изградим с тях отношение на партньорство и съдействие, само че като пазиме личните си ползи и страната си както в никакъв случай до момента. "

Едно от основните ограничения, оповестени в речта му, е премахването на правилото, поставящ " таван " на разноските за защита, с който до момента Белият дом принуждаваше Пентагона да усъвършенства разноските си и да не разчита, че непрестанно ще получава нарастване на бюджета си.

Той разгласи, че " ще поддържаме мира посредством мощ " и изреди ограничения като отбрана на вътрешната сигурност, на стопанската система и изцяло преизграждане на инфраструктурата и нова система за противоракетна отбрана.

" Америка се завръща в играта и ще я завоюва ", само че по този начин, както би трябвало да работи всяко американско държавно управление - за ползите преди всичко на гласоподавателите си, добави той и повтори девиза си " Да създадем Америка още веднъж велика ". Не желаеме да постановяваме метода си живот на никого, само че ще браним полезностите си дружно със съдружници, които ги споделят, почитат жителите и съседите си.

В първата част той повтори тези от предизборната си компания и разкритикува предходни администрации във Вашингтон за до неотдавна фундаментални рамки с американско присъединяване като интернационалните търговски съглашения, нуклеарната договорка с Иран, политиката към нуклеарната стратегия на Северна Корея и позицията към войната в Сирия.

Тръмп още веднъж напомни, че съдружниците би трябвало " да възстановяват " Съединени американски щати за разноските, които американците са правили за тяхната сигурност. След като подлага на критика досегашната имиграционна политика, президентът сподели, че " страна без граници не е страна ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР