Президентът на САЩ Доналд Тръмп небрежно изостави пет десетилетия политика

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп небрежно изостави пет десетилетия политика
Коментари Харесай

Какво означава връщането на решението на Тръмп с две състояния

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп повърхностно изостави пет десетилетия политика на Съединени американски щати във връзка с израелско-палестинския спор, като сподели, че няма да упорства за решение с две страни и че просто би „ харесал това, което и двете страни харесват “.

Коментарите му подхранват възходящия интерес към решение за една страна, защото договарянията за основаване на суверенна палестинска страна бяха в застой през последните години.

Тръмп също прикани за подкрепян от арабите кротичък развой – концепция, която от време на време се възражда през последните две десетилетия, без да дава резултати. Но подобен развой упорства за суверенна палестинска страна.

Какво тъкмо сподели Тръмп?

Израелски бойци стоят на стража, блокирайки вход към зоната на еврейските заселници в квартал Тел Румейда в Хеброн, покрай улица ал-Шухада в центъра на града на Западния бряг на 18 септември 2016 година, като израелски силите за сигурност затвориха достъпа до региона, откакто предходния ден палестинец намушка с нож израелски боец в региона. / AFP / HAZEM BADER (Снимката би трябвало да гласи HAZEM BADER/AFP/Getty Images) Обратна връзка за видео реклама Тръмп: Организация на обединените нации третира Израел „ доста, доста незаслужено “ 02:58 часа - Източник: CNN

Говорейки пред кореспонденти в сряда дружно с израелския министър председател Бенямин Нетаняху, Тръмп сподели, че „ преглежда решения за две страни и една страна “ и че може „ да живее с всяко едно от тях “.

„ Мислех, че за известно време двудържавността наподобява по този начин, като че ли може да е по-лесната от двете, само че почтено казано, в случай че Биби и в случай че палестинците – в случай че Израел и палестинците са щастливи, аз съм удовлетворен от тази, която те харесват най-добре, “, сподели той, имайки поради Нетаняху с прякора му.

Но Тръмп се придържаше към позицията на предходните американски администрации по отношение на израелските селища, като сподели непосредствено на Нетаняху, че би желал Израел да се въздържи от построяването на повече домове за селища „ за малко “.

Тръмп акцентира, че той и Нетаняху се познават от известно време, като го назова " интелигентен човек " и " страховит договарящ ".

„ Мисля, че ще сключим договорка. Може да е по-голяма и по-добра договорка, в сравнение с хората в тази стая даже схващат. Това е опция, тъй че дано забележим какво ще създадем “, сподели той.

Какво е решението с две страни?

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР