Президентът на САЩ Доналд Тръмп не е съгласен с решението

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп не е съгласен с решението
Коментари Харесай

Тръмп не съгласен с решението на Федералния резерв за повишение на лихвата


Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп не е склонен с решението на Федералния запас за нарастване на лихвата заяви организация Ройтерс, базирайки се на извънредно изявление на американския президент.

Американската централна банка през юни при цялостно единогласие взе решение за покачване на главната рента за повторно през тази година до 1,75 – 2 %. Повишението стартира през 2016 година след съвсем десетилетие на нулеви лихви. През 2018 година специалистите чакат още две покачвания.
Според изказване на Тръмп той „ не е склонен “ с покачването на лихвата и е „ неудовлетворен “ от шефа на Федералния запас Джером Пауъл. На въпрос за това дали има вяра в независимостта на Федералния запас (Фед), Тръмп отговори, че има вяра в това, че Фед би трябвало да прави „ това, което е положително за страната “.

„ Федералният запас би трябвало в някои неща да ми оказва помощ “, съобщи Тръмп, давайки да се разбере, че и в бъдеще ще подлага на критика Пауъл, в случай че продължи сповишението на лихвените равнища.

Резервът покачва лихвата в изискванията на постоянен растеж на стопанската система, опасявайки се от ускорение на инфлацията. Повишението на лихвата обаче може да намали потреблението и да забави кредитирането от банките на физическите и юридическите лица.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР