Президентът на САЩ Доналд Тръмп нанесе безпощаден удар по вестника

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп нанесе безпощаден удар по вестника
Коментари Харесай

Тръмп посече „Ню Йорк Таймс”: Този пропадащ вестник ни попречи да ликвидираме лидера на „Ислямска държава”

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп нанесе безмилостен удар по вестника „ Ню Йорк Таймс ” и неговите „ подмолни планове ”, потвърждавайки, че една от новините на изданието е попречила на проект за неутрализирането на водача на терористичната формация „ Ислямска страна ” Абу Бакр ал Багдади.  „ Пропадащият „ Ню Йорк Таймс ” предотврати опит на Съединени американски щати да убие най-издирвания терорист, ал Багдади. Техните подмолни дейности против националната сигурност ”, написа Тръмп в серия от утринни туитове. Тръмп не даде детайлности към обвиняванията си срещи вестника. От The New York Times са декларирали пред Politico, че са поискали пояснения от Белия дом.

Американските медии спекулират, че Тръмп е имал поради вест на Фокс по отношение на мнения на топ военачалник, направени в хода на конференция, отдадена на сигурността, провела се в петък в Аспен.

На срещата военачалник Тони Томас – началник на Командването за специфични интервенции на армията на Съединени американски щати – е споделил, че американските сили в един миг „ са били извънредно близо” до Багдади, откакто през 2015 година вследствие на специфична интервенция е била получена информация по отношение на ислямистката формация.

Fox News заяви, че Томас е декларирал в границите на форума, че бойци на Съединени американски щати „ са имали доста добра следа” за местонахождението на водача на ИД. „ За злощастие обаче, информацията е била обявена от изтъкнат народен вестник седмица по-късно и тя е станала безполезна”.

Министърът на защитата Джеймс Матис сподели в петък, че съгласно него Багдади е към момента жив. По-рано се появиха изказвания, че водачът на ислямистите е погубен. „ Издирваме го, считаме, че той е към момента жив”, съобщи шефът на Пентагона.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР