Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който ще посети Париж за

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп, който ще посети Париж за
Коментари Харесай

Тръмп няма да присъства на парижкия форум за мир

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп, който ще посети Париж за възпоменанията за 100-годишнината от края на Първата международна война , няма да взе участие във форума за мира в неделя, проведен по самодейност на френския му сътрудник Еманюел Макрон. Това съобщи Франс прес, като цитира историка Жюстен Вес, един от уредниците.

Очаква се десетки държавни глави да посетят тази седмица френската столица, с цел да вземат участие в церемониите за стогодишнината от примирието, поставило завършек на Първата международна война. В неделя сутринта ще има гала пред Триумфалната арка в Париж. Много от водачите ще вземат участие и във форума за мира, който стартира следобяд и ще продължи до вторник.

" Парижкият конгрес за мира " ще продължи до вторник в огромната зала в парка " Ла Вилет ". На него ще се разисква интернационалното съдействие и световното ръководство. Участниците ще поддържат запазването на мултилатерализма в интернационалните връзки, който е подложен на тестване от възхода на водачи като Доналд Тръмп, смятащи, че ползите на тяхната страна се пазят по-добре с двустранен и транзакционен метод, отбелязва Агенция Франс Прес.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР