Президентът на САЩ Доналд Тръмп изглежда се разколеба относно обявените

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп изглежда се разколеба относно обявените
Коментари Харесай

Тръмп размисли - няма да разпуска групата за борба с коронавируса

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп наподобява се разколеба по отношение на оповестените проекти за закриване на оперативната група, която го поучава за пандемията от ковид.
Предишното известие от Белия дом, че екипът на високо ниво може да прекрати активност към началото на юни, беше последният сигнал на Тръмп, че съгласно него е време да се премине от здравната рецесия към тази с стопанската система.
Но в поредност от туитове през днешния ден той сподели, че работната група е била толкоз сполучлива, че " ще продължи несигурно време с фокуса си върху БЕЗОПАСНОСТ И ОТВАРЯНЕ НА НАШАТА ДЪРЖАВА ОТНОВО ". Президентът обаче съобщи, че може да " добави или извади хора " от групата, както заяви Агенция Франс Прес.
Специалната група за ковид е натоварена със комплицираната задача да спре бързо разпространяващия се вирус, който към този момент е умъртвил повече от 70 000 американци. Групата прави съгласуваност сред медицински институти, политически чиновници и държавни лица, някои от които прекараха седмици в безумен опит да оказват помощ на препълнените лечебни заведения.
Специалната група също по този начин ангажира медицинските специалисти да формулират национални рекомендации за обществено разграничаване, довели до прекъсване на стопанската система.
Членовете на работната група организираха ежедневни конференции, които целяха да осведомят нацията за последния статус на пандемията. Но те постоянно бяха изпреварвани от мнения на Тръмп.
Тръмп съобщи, че въпреки да желае " безвредно " обновяване, компликациите, породени от прекъсването на стопанската система, са главната опасност за Съединени американски щати. " Не можем да държим страната ни затворена през идващите пет години ", сподели той във вторник, до момента в който пътуваше до фабрика за произвеждане на маски в Аризона.
Президентът призна, че някои хора ще бъдат " неприятно наранени " посредством разхлабване на практиката на обществено разграничаване.
Критиците настояват, че здравната обстановка остава надалеч от преодоляването и че Тръмп бърза в опитите си да ускори опустошената стопанска система в точния момент поради сложната си борба за преизбиране през ноември.
Още: " НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 6 май "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР