Президентът на САЩ Доналд Тръмп инспектира границата с Мексико. Преди

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп инспектира границата с Мексико. Преди
Коментари Харесай

Тръмп инспектира границата с Мексико

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп инспектира границата с Мексико . Преди това той повтори опасността си, че ще разгласи изключително състояние, в случай че Конгресът не отпусне поисканите от него няколко милиарда $ за издигане на стена по американско-мексиканската граница като част от съглашение за преустановяване частичното прекъсване на работата на държавното управление, написа " Гардиън ".



В четвъртък, 20-ият ден от прекъсването на работата на държавното управление, президентът посети границата с Мексико в щата Тексас.

 Тръмп още веднъж заприказва за изключително състояние
Тръмп още веднъж заприказва за изключително състояние

Отмени присъединяване си в Давос…

Преди да напусне Белия дом за Макалън, Тексас, американският водач съобщи пред публицисти, че избира да работи с Конгреса за реализиране на съглашение за преустановяване на рецесията , само че предизвести, че ще употребява изключителните си пълномощия да заобиколи Конгреса, в случай че не бъде реализирано съглашение.



" Имам цялостното право да разглася национално изключително състояние ", предизвести той. Коментарът му е в несъгласие с позицията на правни специалисти, които слагат под въпрос правото на президента да предприеме сходни дейности при подобен проблем.

Ако Конгресът не отпусне пари на държавното управление през уикенда, това ще е най-продължителното преустановяване на работата на държавните институции в историята на Съединени американски щати.

 Тръмп се срещна с демократите за шътдаун
Тръмп се срещна с демократите за шътдаун

Трудни договаряния

Като част от серия събития на границата Тръмп взе участие на кръгла маса с представители от кабинета му, чиновници от граничните служби и локални поданици, с цел да обсъдят граничната сигурност. На срещата президентът означи, без да дава доказателства, че стената ще понижи закононарушенията.

По-късно наоколо до Мишън, Тексас, Тръмп инспектира границата, където се ръкува с бойци и чиновници на граничния патрул.

Американският водач желае от Конгреса да отпусне 5,7 милиарда $ за създаване на стена, което се отхвърля от демократите.

 Демократите упрекнаха Тръмп, че отвлича вниманието от същинските проблеми
Демократите упрекнаха Тръмп, че отвлича вниманието от същинските проблеми

Кризата е измислена, президентът държи американците като заложници

800 000 федерални чиновници са в неплатен отпуск или работят без възнаграждение, защото Тръмп декларира, че няма да се подпише под законопроекта за финансиране на държавното управление, в случай че не бъдат отпуснати средства за стената.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР