Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп и лидерът на Северна Корея
Коментари Харесай

Днес ще стане ясно кой е №1: Тръмп, Ким Чен Ун или някои друг!

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп и водачът на Северна Корея Ким Чен-Ун са в листата с номинираните за " Личност на годината " на американското сп. " Тайм ".

Класацията се прави от тъкмо 90 години, спечелилият в нея е персона или група хора, оказали най-голямо позитивно или негативно въздействие в новините през годината. През 2016 година редакцията на " Тайм " избра за победител Тръмп.

В тазодишния лист с номинирани няма персона или организация от Европа. Освен Тръмп и Ким другите финалисти са: милиардерът Джеф Безос; " Мечтателите " - хиляди имигранти без документи в Съединени американски щати, доведени от родителите си, когато са били деца; режисьорът Пати Дженкинс; звездата по американския футбол Колин Каперник; акцията #MeToo за жертвите на полово принуждение и домогвания по целия свят, споделили горчивия си опит; специфичният прокурор Робърт Мълър, който проверява дали Русия се е намесила на изборите в САЩ; престолонаследникът на Саудитска Арабия Мохамед бин Салман и китайският водач Си Дзинпин.

Списанието ще разгласи " Личност на годината " за 2017 година през днешния ден, прецизира Стандарт.

Бин Салман бе определен за " Личност на годината " от читателите на списанието, сочат резултатите от онлайн анкетата. Принцът остави надалеч зад себе си други международни водачи, индустриални магнати, хора от шоу бизнеса и деятели. 32-годишният Бин Салман получи 24% от гласовете. Синът на саудитския крал Салман се прочу с ареста на десетки предприемачи и членове на кралското семейство за корупция. Мнозина считат, че това е опит за узурпиране на властта. Втори, единствено с 6%, е придвижването #MeToo, а трето място с по 5% си поделят Каперник, Мълър и " Мечтателите ". В читателската ранглиста откриха място още съветският президент Владимир Путин и папа Франциск (по 3%), Тръмп (2%), Хилари Клинтън и канадският министър председател Джъстин Трюдо (по2%), Си Цзинпин (1%) и други

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР