Президентът на САЩ Доналд Тръмп е вярвал, че е прецакан

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е вярвал, че е прецакан
Коментари Харесай

Свършено е с президентството ми, прецакан съм, уплашил се Тръмп

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е вярвал, че е " прецакан " след назначението на Робърт Мълър за специфичен прокурор за следствие на предизборната акция на американския водач.

Това излиза наяве от оповестения по-рано през днешния ден отчет на Мълър след извършеното от него към двегодишно следствие, написа " Гардиън ".
 Пуснаха дълго чакания отчет на Робърт Мълър
Пуснаха дълго чакания отчет на Робърт Мълър

Ведомството разгласява редактирана версия на " Доклад от следствието на съветска интервенция на президентските избори 2016 "

Когато някогашният правосъден министър Джеф Сешънс уведомил президента, че е назначен специфичен прокурор, президентът се облегнал на стола и споделил: " О, Господи. Това е извънредно. Това е краят на президентството ми. Прецакан съм ".

Trump’s reported reaction when he was told Mueller was appointed: “This is the end of my presidency. I’m fucked. ” pic.twitter.com/J1AN9SGM7O
— Dan Diamond (@ddiamond) April 18, 2019
Американският водач е бил гневен на Сешънс, защото се е предполагало, че би трябвало да го пази.

От отчета излиза наяве още, че Мълър " не е съумял да доближи до решение ", че Тръмп не е направил закононарушение.

Във втората част на отчета си за възпрепятстване на правораздаването Мълър написа, че екипът му не е заключил, че президентът е направил закононарушение, само че в това време не го оправдава.

Също излиза наяве, че предизборната акция на Тръмп е била " възприемчива " на някои оферти за помощ от руснаците. Разследването е открило, че " в някои случаи акцията на Тръмп е била възприемчива " на съветски оферти за помощ по време на президентските избори.

Специалният прокурор е открил, че акцията на Тръмп " очаквала да се облагодетелства електорално от открадната и оповестена информация посредством съветски дейности ". Пише, че са открити голям брой връзки сред представители от акцията на Тръмп и лица, свързани с съветското държавно управление. Тези връзки са включвали съветски оферти за помощ по време на акцията. Но в последна сметка следствието не е открило предизборният щаб да е водел акция за съгласуваност или интрига с съветското държавно управление.

Report on the investigation... by on Scribd
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР