Президентът на САЩ Доналд Тръмп е скрил от членовете на

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е скрил от членовете на
Коментари Харесай

Тръмп е криел подробности от разговорите с Путин

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е скрил от членовете на администрацията си детайлности за първите си диалози с съветския президент Владимир Путин, които се състояха през лятото на 2017 година в Хамбург по време на срещата на върха на Г-20. Това разкри в. " Вашингтон пост ", базирайки се на осведомени източници.

След гореспоменатата среща Тръмо е взел бележките на преводача, който е участвал на срещата, и му е споделил да не ги популяризира измежду другите членове на администрацията. Това стана известно откакто един от консултативния екип на Тръмп в Белия дом и почитан чиновник на Държавния департамент попитаха преводача за информация за срещата на двамата водачи, само че му бяха отказани.

Официалният представител на администрацията сподели, че след диалога на двамата водачи, тогавашният държавен секретар на Съединени американски щати Рекс Тилърсън, който също участва на срещата, " даде на членовете на администрацията обстоен отчет за нея, а също така беше дадена информация и на медиите ". Според обкръжението на Тръмп желанието му за секретност се дължи на опасността от течове.

Първата среща сред Путин и Тръмп се организира в края на срещата на върха на Г-20 в Хамбург при започване на юли 2017 година Разговорът продължи повече от два часа вместо плануваните 30 минути.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР