Президентът на САЩ Доналд Тръмп е наложил вето на резолюцията

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е наложил вето на резолюцията
Коментари Харесай

Тръмп наложи вето на резолюция в подкрепа на Иран

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е наложил несъгласие на резолюцията на Конгреса, която не разрешава потреблението на военна мощ против Иран. Това оповестиха от Ройтерс с позоваване на изказване на Белия дом.

Агенцията отбелязва, че президентът наложи несъгласие на закон, признат от двете покои на Конгреса, с цел да ограничи опциите на президента да стартира война против Иран.

Според Тръмп тази резолюция е обидна. Той счита, че документът се основава на "неразбиране на обстоятелствата и закона " и упорства, че ликвидирането на иранския военачалник Касим Сюлеймани е "напълно позволено от (американския) закон ".

"Ние живеем във неприятелски свят на фона на зараждащите закани и конституцията признава, че президентът би трябвало да бъде в положение да планува идващите стъпки на нашите съперници и да вземе бърз и съдбоносен отговор. Това направих! " - добави Тръмп.

По-рано ръководителят на американския дом Нанси Пелоси пое самодейността за ограничение на пълномощията на Тръмп в Иран.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР