Президентът на САЩ Доналд Тръмп е искал да уволни специалния

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп е искал да уволни специалния
Коментари Харесай

Тръмп е искал да разкара разследващия връзките му с Русия спецпрокурор

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е желал да уволни специфичния прокурор Робърт Мюлър при започване на декември, откакто чул информации, че специфичният прокурор е връчил призовки по отношение на следствието на бизнес връзките на Тръмп с " Дойче банк ", оповестява в. " Ню Йорк таймс ", цитирайки хора, доближени на американския държавен глава.

След като обаче юристите на Тръмп научили, че информациите не са правилни, Тръмп се отказал от концепцията да уволни Мюлър. Според " Ню Йорк таймс " това е вторият път, за който е известно, че Тръмп е възнамерявал да уволни Мюлър. Предишният път е бил през юни, когато юрисконсултът на Белия дом Доналд Макган заплаши да подаде оставка, в случай че американският президент не спре да го притиска да уволни Мюлър.

Информацията се появи, откакто пресаташето на Белия дом Сара Сандърс съобщи по-рано, че Тръмп счита, че има пълномощията да уволни Мюлър поради ролята му в обиска от страна на ФБР в офиса на персоналния юрист на Тръмп Майкъл Коен. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР