Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп празнува Ханука

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила чества "особено специфична " Ханука в Белия дом, един ден откакто разгласи Ерусалим за столица на Израел и провокира рецензии и конфликти, осведоми Асошиейтед прес.

Ханука е еврейски празник, който продължава осем дни и стартира на 25-я ден от еврейския месец кислев. В нашия календар всяка година се пада в друг ден през ноември или декември.



Решението на Тръмп за Ерусалим скара Съединени американски щати с множеството страни по света, отбелязва АП. Но в Белия дом в четвъртък Тръмп получи единствено ръкопляскания, утвърждение и благодарности от присъстващите, измежду които бяха вицепрезидентът Майк Пенс и финансовият министър Стивън Мнучин.

Равинът Мейр Соловейчик сподели, че "за първи път от основаването на страната Израел, американски президент самоуверено е декларирал това, което постоянно сме заявявали, че Ерусалим е столицата на Израел ".



Същевременно реакциите на решението на Тръмп не престават.

Правителството на Сомалия съобщи, че следи със угриженост "опасното " решение на президента на Съединени американски щати. "Ние призоваваме американското държавно управление съществено да намерения за рисковете, които крие това решение за бъдещето на Близкия изток и на света като цяло ", съобщи сомалийското външно министерство. Правителството и народът на Сомалия са подготвени да поддържат битката на палестинците за техните права, се споделя в изказване на външното министерство.

Бразилия прикани да се обезпечи свободния достъп до религиозните светини в Ерусалим за представителите на другите вероизповедания, съобщи ТАСС. Бразилското държавно управление счита, че окончателният статут на град Ерусалим би трябвало да бъде избран посредством договаряния, които биха подсигурили основаването на две страни, живеещи в мир и сигурност в рамките на интернационално приети граници, уточни бразилското външно министерство. От там подсетиха, че Бразилия е открила дипломатически връзки с Израел през 1949 година и е признала страната Палестина през 2010 година, написа Българска телеграфна агенция.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР