Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп и Байдън влязоха в задочен телевизионен дуел

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския и претендентът на демократите Джо Байдън влязоха в неприсъствен двубой по малкия екран нощес, съобщи Асошиейтед прес.

Същият ден двамата трябваше да се изправят един против различен в Маями, щата Флорида, за втория спор между тях. Той обаче в последна сметка бе анулиран, откакто президентът републиканец даде позитивна проба за новия ковид, а по-късно отхвърли да се съгласи на виртуален двубой със своя противник. Вместо това двамата отговаряха едновременно на въпроси на гласоподаватели в директен ефир - Тръмп от Маями по телевизия Ен Би Си, а Байдън - от Филаделфия, в родния си щат Пенсилвания, по телевизия Ей Би Си. И Америка гледаше на разграничен екран, съгласно израза на журналиста от Ей Би Си Дейвид Мюр.

Президентът отхвърли да осъди набралата известност напоследък тайна доктрина Кю Анон, съгласно която страната е ръководена от враждебни към Тръмп демонски педофили и демократи, които в последна сметка обаче той ще унищожи.

Президентът излъга, като увери, че не знае нищо за това придвижване, макар че е бил питан доста пъти за него, отбелязва АП. Тръмп е казвал, че Кю Анон му се нрави, защото тази тайна доктрина го възхвалява.
"Зная, че те са твърдо срещу педофилията ", съобщи въпреки всичко той, притиснат от водещата Савана Гътри.



За сметка на това Тръмп осъди категорично белия супремасизъм - нещо, което отхвърли да направи по време на първия си спор с Байдън на 29 септември. "Осъждам белия супремасизъм. Осъждам белия супремасизъм от години ", сподели той.

Байдън от своя страна стартира телевизионното си присъединяване, като разкритикува реакцията на Тръмп на пандемията от новия ковид. "Отговорност на президента е да води ", а той "не го направи ", увери претендентът на демократите. Байдън сподели, че Тръмп се е фокусирал напълно върху фондовите пазари и е омаловажил разпространяването на вируса, заплашило здравето на американците и действителната стопанска система.

Съединените щати са най-тежко засегнатата от пандемията страна, като са преди всичко в света по брой инфектирани и умряли.

Кандидатът на демократите също така разкритикува президента републиканец, че не работи задоволително интензивно с Конгреса за приемане на пакет с икономическа помощ за хората и фирмите.

Тръмп увери, че е схванал, че е инфектиран с ковид чак след дебата си с Байдън на 29 септември. Вече нямам никакви признаци и се усещам приемливо, сподели американският президент, представен от ТАСС.
АП отбелязва, че съгласно изследвания на публичното мнение американците са мощно сериозни както към отговора на Тръмп на пандемията, по този начин и на неговата реакция при личното му заразяване с ковид.
По-рано през вчерашния ден, на избирателен протест в щата Северна Каролина, Тръмп разкритикува телевизия Ен Би Си, наричайки я "най-лошата ".

Той насочи нападки и по адрес на журналистката Кристен Уелкър от Ен Би Си, която е планувано да бъде модератор на втория, финален спор сред президента републиканец и претендента на демократите - на 22 октомври в Нашвил, щата Тенеси.

Президентските избори в Съединени американски щати ще се състоят на 3 ноември. Проучванията отреждат преднина на Байдън както в народен проект, по този начин и в основни щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР