Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен

...
Президентът на САЩ Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен
Коментари Харесай

Тръмп заплаши да спре окончателно американското финансиране на СЗО

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 година в нюйоркския заплаши да стре дефинитивно американското финансиране на Световната здравна организация и да преразгледа участието на Съединени американски щати в нея, в случай че тя не предприеме "съществени усъвършенствания " в период 30 дни, съобщи Франс прес.

Тръмп замрази вноските на Съединени американски щати в СЗО предишния месец, като я упрекна, че поддържа "дезинформацията " на Китай за експлоадирането на пандемията от ковид, напомня Ройтерс.

Тръмп приема превантивно лекарство против COVID-19

"Ако СЗО не се ангажира със значими усъвършенствания през идващите 30 дни, аз ще направя моето краткотрайно заледяване на финансирането от Съединените щати за СЗО непрекъснато и ще преразгледам нашето участие ", съобщи Тръмп в писмо, адресирано до шефа й Тедрос Аданом Гебрейесус, качено в Туитър. В него американският президент изброява образци, които той счита за неточности на СЗО в ръководството на пандемията, обвинявайки я по-специално, че е пренебрегнала първите известия за появяването на вируса, и че е угаждала на Китай.

Тръмп отново се ядоса на медиите. Конгресът почва да го проверява поради СЗО

Малко преди да разгласява фотокопието на писмото, Тръмп съобщи от Белия дом, че СЗО е "свършила доста жалка работа " във връзка с рецесията и че скоро ще вземе решение по отношение на финансирането на организацията. Не съм удовлетворен от Световната здравна организация, тя е марионетка на Китай, сподели президентът, представен от Агенция Франс Прес.

В писмото Тръмп акцентира, че единственият път напред за СЗО е да показва самостоятелност от Пекин, като добави, неговата администрация към този момент е почнала полемика с Тедрос по отношение на реформирането й, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР